Deserti un saldumi, Receptes

Skābā krējuma želeja ar karamelizētām plūmēm

Foto - Ilze Pētersone

Sastāvdaļas – 200 g skāba krējuma (20 – 25% treknuma), 45 g želejcukura, 200 – 300 g plūmes, 2 – 3 ēd. k. cukura, šķipsniņa vaniļas, kanēļa, kardamona vai tamlīdzīgu saldo garšvielu.

Pagatavošana.
Skābo krējumu samaisa ar želejcukuru un pavāra pusminūti. Lej veidnītēs un liek ledusskapī apmēram uz stundu, lai sastingst.
Plūmēm izņem kauliņus un kopā ar cukuru sausā katliņā karsē, kamēr cukurs karamelizējies. Pievieno garšvielas, turpina karsēt, līdz no plūmēm sāk izdalīties sula. Atdzesē un pasniedz kā piedevu pie želejas.

Pievienot komentāru