Receptes, Uzkodas un salāti

Simsons piesien dūšu: “Bučoties ar mani negribētu neviena.” Armanda ieteiktās ātrās receptes

Foto - Renārs Kors

Mēs taču katrs zinām, ka bieži vien organisms prasa, tā sakot, piesiet dūšu ar kādu ēdienu. Te nu būs Armanda Simsona, hokeja kluba “Dinamo Rīga” tehniskā direktora, populārā TV raidījumu un dažādu citu pasākumu vadītāja ieteiktās ātri pagatavojamu, gana garšīgu un, protams, arī sātīgu ēdienu receptes.

Nav tā, ka Armands mācētu pagatavot ēdienus tikai “uz ātro” – viņš apgalvo, ka nereti pa virtuvi darbojoties kā “velns pa elli”, bet, tā kā bieži ir jāskrien uz hokeju, tad tādas ātrās receptes reizēm ir vienīgais risinājums. “Mīnuss – pēc šādām “dūšas piesiešanām” bučoties ar mani negribētu neviena, ja vien neesam ēduši abi kopā, bet vismaz jūtos veselīgi sevi palutinājis ar šīm aromātiski spēcīgajām uzkodām.” Armanda receptes ir kā radītas šim aukstajam laikam, kad par imunitāti ir jādomā divtik. Un pats galvenais – Armanda iemīļoto ēdienu gatavošana aizņems vien nieka 30 minūtes jūsu dārgā laika. Lai laba apetīte!

Foto - Iveta Simsone
Foto – Iveta Simsone

Mencu aknu salātiņi, uzkodiņas 2 personām

Kā saka Armands – “viss “īzī” (no angļu val. – vienkārši) un ātri, un galvenais – atgādina bērnības garšu.”

• Ņem Īslandes mencu aknas (3 kārbiņas), divas olas un sīpolgalviņu
• Novāra olas, tad sagriež sīpolu, sagriež olas, pieliek akniņas un visu sajauc kopā
• To visu var uzlikt uz rupjmaizītes un – aiziet!

 

Foto - Shutterstock
Foto – Shutterstock

Pesto mērcīte + ciabata

“Var nopirkt, bet mēs taisām paši. Ar ķiplokiem vēlams nepārspīlēt, jo tad “izēdīs iekšas”.”

• Ņem baziliku (2 podiņi), ciedru riekstus (150 grami), ekstra virgin olīveļļu (300 grami) un mazu ķiploku galviņu
• Pievieno Parmezāna vai cieto sieru un visu kopā sakuļ blenderī
• Simsonu ģimenē šo gatavo, lai ēstu kopā ar vistas ķiploku tomātu zupu, bet tā var būt arī vienkārši kā uzkoda pie baltvīna

 

Foto - Shutterstock
Foto – Shutterstock

Garneles ķiplokos ar dillēm

“Man ļoti patīk ķiplokaini ēdieni, tāpēc šajā receptē to ir daudz.”

• Sasaldētas garneles ieliek pannā un sutina, kamēr ledus izkūst (var arī atkausētas, bet tas aizņem vairāk laika un nav obligāti)
• Pievieno sviestu un apcep garneles
• Tad piespiež ķiploku – uz 1kg garneļu trīs ķiploku galviņas
• Pievieno dilles

Pievienot komentāru