Praktiski
Receptes

Silts ābolu pīrāgs ar brūkleņu mērci un cigoriņu saldējumu0

Foto – Anda Krauze

Sastāvdaļas
• Smilšu mīkla
• Brūklenes
• Āboli
• Cukurs
• Kanēlis
• Cigoriņu saldējums
• Mandeļu skaidiņas

Pagatavošana.
No smilšu mīklas izcep groziņus. Gatavo brūkleņu mērci: ogas ieber katlā, pielej ūdeni, uzvāra, pieber cukuru un kanēli, pavāra, tad sablendē viendabīgā masā. Brūkleņu mērci liek smilšu mīklas groziņā, tai virsū – ābolu masu. Lai to pagatavotu, savāra ābolus ar dzērvenēm un pievieno cukuru un kanēli. Šo masu groziņā liek siltu. Tad pievieno cigoriņu saldējuma bumbiņu, uzbārsta apceptas mandeļu skaidiņas, rotā ar piparmētru lapām, mellenēm, karambolas ripiņām un granātābola sēkliņām.

LA.lv
Inita Šteinberga
Praktiski
Siltumnīcā pēkšņi sākuši vīst tomāti. Kas par iemeslu un kā glābt augus?
7 stundas
ML
Māra Lapsa
Praktiski
Deserts ar rīvmaizi, saldējumu un medu
9 stundas
AG
Aija Geida
Praktiski
Kā pagatavot garšaugu sāli. Recepte
10 stundas

Lasītākie raksti

Par svarīgo

RO
Regīna Olševska
Latvijā
Pirmspensijas cilvēki stājas augstskolās. Kas ir pieprasītas programmas?
2 stundas
LE
LETA
Pasaulē
Negaisā Polijas Tatros dzīvību zaudējuši četri cilvēki, bet 30 ievainoti
1 stunda
LE
LETA
Latvijā
Jūrmalas restorānā tikušies Šlesers un Rīgas domnieks Bergmanis 2
6 stundas
SK
Skaties.lv
Latvijā
Divi puikas vieni paši izdzīvo trīs dienas: paglābj veiksmīga sakritība
1 stunda
LA
LA.LV
Dabā
Sinoptiķi pavēsta, kad gaidāms karstākais laiks: prognoze 7 dienām
5 stundas