Receptes, Uzkodas un salāti

Siltie zirnīšu–griķu salāti ar kukurūzu

Foto - Aija Geida

Sastāvdaļas
• 200 g griķu
• 600 ml ūdens
• 200 g konservētu zaļo zirnīšu
• 150 g konservētas kukurūzas
• 2 ēdamkarotes augu eļļas
• ¼ tējkarotes asās paprikas pulvera
• ⅓ tējkarotes maltu melno piparu
• 3 ēdamkarotes sakapātu lociņu
• ⅔ tējkarotes sāls

Pagatavošana.
Katliņā ieber griķus, pielej karstu ūdeni un vāra 3–5 minūtes. Noslēdz uguni, uzliek katlam vāku un atstāj uz 10 minūtēm, lai griķi piebriest. Pannā uzkarsē augu eļļu, pievieno kukurūzu, zaļos zirnīšus, garšvielas, sāli un apcep. Pieber izvārītus griķus un vēl nedaudz apcep. Saliek trauciņos, pārkaisa ar zaļumiem un pasniedz siltus.

Pievienot komentāru