Praktiski
Receptes

Siltie prosas salāti0

Foto: Aija Geida

Sastāvdaļas
• 300 g prosas
• neliels cukīni
• divi burkāni
• 100 g salātu mix vai rukolas
• 2 ēdamkarotes olīveļļas
• 2 ēdamkarotes citrona sulas
• pustējkarote cukura
• pustējkarote maltu melno piparu
• buljona kubiņš
• tējkarote sāls

Pagatavošana.
Prosu aplej ar verdošu ūdeni un pēc pāris minūtēm nokāš. Pārlej ar 600 ml karsta ūdens, pievieno buljona kubiņu un vāra 5 minūtes. Atstāj pusstundu piebriest. Burkānus sagriež salmiņos, cukīni kubiņos. Salātus vai rukolu nomazgā un nosusina. Pannā uzkarsē eļļu, apcep burkānus. Kad tie gandrīz mīksti, pievieno cukīni, sāli un maltus melnos piparus. Samaisa, cep minūti, tad uguni izslēdz un pannai uzliek vāku, lai mazliet pasutinās. Prosu samaisa, lai tā irdena. Pievieno dārzeņus un pieliek salātus vai rukolu. Olīveļļu sajauc ar citrona sulu un cukuru, uzlej salātiem un uzmanīgi samaisa ar divām karotēm.

LA.lv