Praktiski
Receptes

Siltā plūmju zupa ar putotu biezpienu un ogām0

Foto – Matīss Markovskis

Sastāvdaļas
* 800 g sarkano plūmju (var izmantot arī dzeltenās vai citas sulīgas plūmes)
* 200 g cukura
* 300 g sarkanvīna
* 300 g ābolu sulas
* 180 g 9% biezpiena
* 40 g baltās šokolādes
* citrona sula

Pagatavošana.
Plūmes blanšē un novelk miziņu, izņem kauliņu, mīkstumu liek katlā, pievieno cukuru, sarkanvīnu, ābolu sulu un visu uzvāra, pēc tam sablendē. Vēl var izberzt caur sietu, lai masa būtu viendabīga.
Biezpienu samaisa ar ūdens peldē izkausētu balto šokolādi, pielej citrona sulu pēc garšas un visu saputo krēmīgā konsistencē. Ja vēlas graudaināku biezpienu, to var neputot, vien kārtīgi samaisīt.
Pasniedzot traukā liek putoto biezpienu un uzlej plūmju zupu. Rotā ar svaigām ogām. Šo desertu var baudīt gan siltu, gan aukstu.

Labs deserta papildinājums ir žāvētas aprikozes un melnās plūmes (aptuveni 60 g no abām), ko sagatavo iepriekš: 350 g ūdens uzvāra 200 g brūnā cukura, pievieno aptuveni ēdamkaroti kanēļa un uzlej kubiņos sagrieztām sukādēm. Atstāj, lai ievelkas garšas. Ja vēlas, pievieno kādu tējkaroti konjaka, tas pastiprina garšu.

LA.lv
PR
Praktiski.lv
Praktiski
Izlietne – vannas istabas vizītkarte? Karstākās tendences ilgtspējīgam dizainam katrā vannas istabā
10 stundas
KB
Kristīna Blaua
Praktiski
12 radošu ideju ledus formiņu izmantošanai. Vairākas tiešām pārsteidzošas!
10 stundas
PR
Praktiski.lv
Praktiski
Jāzina katram latvietim! Postošākās kartupeļu slimības glabāšanas laikā
1 diena

Lasītākie raksti

Par svarīgo

LE
LETA
Latvijā
Valdība atbalsta ieceri Latvijā izveidot 39 pašvaldības esošo 119 vietā 1
1 stunda
LE
LETA
Latvijā
Tiesībsarga biroja pagalmā sašauts automašīnas logs
2 stundas
LE
LETA
Dabā
Dienā līdz +14..+19 grādiem: laika prognoze trešdienai
2 stundas
LE
LETA
Latvijā
Ekspremjeru Kalvīti Saeimā izjautā par OIK nodarīto kaitējumu
2 stundas
LE
LETA
Latvijā
LIZDA aicina daļu no konfiscētajiem 29 miljoniem novirzīt skolotājiem
2 stundas