Deserti un saldumi, Receptes

Silta dubultā pica ar zemenēm

Foto-Aija Geida

Sastāvdaļas 2 porcijām
• 200 g zemeņu
• 4 mazās tortiljas
• 120 g krēmsiera
• 50 g sviesta
• 2 ēdamkarotes cukura
• ēdamkarote kukurūzas cietes
• ⅓ tējkarotes malta kanēļa

Pagatavošana.
Krēmsieru samaisa ar ēdamkaroti cukura. Divām tortiljām uzziež krēmsieru, atstājot no malas 1,5–2 cm. Uzkaisa mazliet kanēļa. Katrai virsū uzliek vēl vienu tortilju. Pannā izkausē sviestu un no abām pusēm apcep tortiljas, līdz tās kļūst zeltaini brūnas un kraukšķīgas. Cepot uzkaisa atlikušo cukuru un nedaudz kanēļa. Zemenes sagriež gabaliņos, pasutina katliņā un pievieno mazliet kukurūzas cietes, lai masa sabiezē. Katru apcepto tortilju ar picas nazi sagriež četrās daļās. Zemeņu masu uzlej improvizētajām slēgtajām picām un pasniedz siltas.

Pievienot komentāru