Praktiski
Receptes

Siera kūka ar cepumu pamatni un ogu rotājumu0

Foto: Anda Krauze

Sastāvdaļas pamatnei
• 270 g cepumu (var izmantot arī piparkūkas)
• 80–100 g 82% sviesta
• 1 tējkarote kanēļa
• kokosriekstu skaidiņas
• pustējkarote kardamona (ja izmanto piparkūkas, tad ne)
• naža gals sāls

Pildījumam
• 800 g Filadelfijas svaigā siera
• 135 g skābā krējuma
• 135 g pūder­cukura
• 4 olas
• 4 ēdam­karotes kukurūzas cietes
• 1 citrona sula

Pagatavošana.
Sasmalcina cepumus, pievieno kanēli, mazliet sāls, kokosriekstu skaidiņas, sviestu un sajauc, līdz izveidojas drupana masa. Kūkas formā ieklāj cepampapīru, tad ievieto kūkas pamatnes masu.

Svaigajam sieram un skābajam krējumam pievieno pūdercukuru, kukurūzas cieti un viegli sakuļ, līdz pazūd kunkuļi. Tad pa vienai iesit olas, masu nepārtraukti maisot. Pierīvē citrona miziņu un pievieno puscitrona sulu. Visu samaisa un klāj cepamformā virsū cepumu masai. Formu pārklāj ar foliju un siera kūku cep 160 °C 40–60 minūtes. Kārtīgi atdzesē. Tad uzkarsē 50–70 ml saldā krējuma, to pārlej 200 g sadrupinātai piena šokolādei, samaisa un noklāj kūku. Rotā ar ogām.

Foto: Anda Krauze
LA.lv