Receptes, Uzkodas un salāti

Sezama sēkliņu pasta – tahini, lieliski garšos pie gaļas

Foto - Shutterstock

Tahini ir ļoti aromātiska apgrauzdētu sezama sēkliņu pasta, kas nopērkama garšvielu veikalos. Taču to var pagatavot arī mājās.

Viens variants – apgrauzdē sezama sēklas, pievieno citrona sulu un olīveļļu (100 g sēklu ņem ēdamkaroti skābās sulas un divas ēdamkarotes eļļas), rūpīgi sablendē, un pasta gatava. Otrs variants – apgrauzdē sezama sēkliņas, pievieno sezama eļļu (100 g sēklu vajag aptuveni divas ēdamkarotes sezama eļļas) un sablendē viendabīgā masā. Sēkliņas pirms gatavošanas ieteicams pagaršot, jo veikalu plauktos ilgi stāvējušās ir rūgtas un no tādām pasta neizdosies. Tahini jāuzglabā ledusskapī, jo sezama sēklās ir daudz eļļas, kas siltumā ātri sabojājas.

Pievienot komentāru