Praktiski
Receptes

Sēņu salāti ar dārzeņiem un sieru0

Foto: Anda Krauze

Sastāvdaļas
• 600 g sēņu
• 200 g tomātu
• 200 g blanšētu franču pupiņu
• 200 g vārītu cūku pupu
• 150 g rukolas
• 150 g spinātu lapu
• saulespuķu dzinumi
• 100 g Ievas siera (z/s Vecsiljāņi ražojums)
• mārdadžu eļļa
• garšaugu pesto
• eļļas–etiķa mērce

Pagatavošana.
Sacep sēnes. Pagatavo garšaugu pesto: sablendē ķiplokus, pētersīļus, spinātus, koriandru, sauju saulespuķu sēklu, sāli un olīveļļu. Sāk blendēt lēnām, pamazām lejot klāt olīveļļu, līdz zaļumi un sēklas iegūst viendabīgu konsistenci.

Pagatavo eļļas–etiķa mērci: 1 daļu dabīgā etiķa (baltvīna vai sarkanvīna etiķa, vai arī ābolu balzamiko) sajauc ar 3 daļām eļļas, pievieno sāli, cukuru, sarīvētu ķiploku, garšaugus (raudene, estragons, timiāns) un samaisa.

Traukā kārto spinātu lapas, rukolu, saulespuķu dzinumus, dārzeņus, ceptās sēnes, pārlej garšaugu pesto un eļļas–etiķa mērci, uzrīvē sieru.

Var izmantot gan svaigi ceptas gailenes, sviesta bekas, baravikas vai arī vārītas sālītas sēnes.

LA.lv
IL
Ilze Līvmane
Praktiski
No mantojuma var arī atteikties? 2
1 diena
PR
Praktiski.lv
Praktiski
Sagatavo auto ziemai – viss, kas jāzina par riepu maiņu
1 diena
Inita Šteinberga
Praktiski
Ieziemot telpaugus, gādāt par apgaismojumu un citi darbi, kas oktobrī vēl jāpaspēj
1 diena

Lasītākie raksti

Par svarīgo

RO
Regīna Olševska
Veselam
Cenrādī par veselības aprūpes pakalpojumiem viens, rēķinā – kaut kas cits 1
4 stundas
LE
LETA
Pasaulē
Turcija un ASV vienojas par ugunspārtraukšanu Sīrijā
4 stundas
LE
LETA
Latvijā
Izskan jauni vārdi Latvijas Bankas prezidenta amatam
4 stundas
LA
LA.LV
Latvijā
Mājās nav pārnācis zēns: meklē 11 gadus veco Rinaldu 1
6 stundas
LA
LA.LV
Dabā
Latviju sasniegs jauna nokrišņu zona: sinoptiķu prognoze 7 dienām 1
9 stundas