Pamatēdieni, Receptes

Sēņu ragū ar svaigi kapātiem pavasara lociņiem un tumšā alus čipsiem

Foto - Matīss Markovskis

Gatavošanas laiks – 15 minūtes + 30 minūtes mīklas raudzēšanai

Sastāvdaļas
• 1,5 kg svaigu sēņu (šampinjoni, šitake vai citas)
• 100 g maizes grauzdiņu
• 300 g skābā krējuma
• 4 ēdamkarotes rīvēta cietā siera
• sāls, pipari
• 4 ēdamkarotes olīveļļas
• pušķītis pētersīļa zaļumu
• sauja jauno lociņu

Sastāvdaļas alus čipsiem
• 100 g tumšā alus
• 30 g ūdens
• 50 g olīveļļas
• 125 g rudzu miltu
• 30 g kviešu miltu
• 6 g sausā rauga
• pa naža galam sāls un cukura

Pagatavošana.
Gatavo alus čipsus: visas receptē minētās sastāvdaļas liek bļodā, samīca un siltumā raudzē 30 minūtes. Mīklu liek uz pergamenta loksnes, otru loksni uzliek virsū un plāni (0,5 mm) izrullē. Nenoņemot pergamentu, liek cepeškrāsnī un 200 °C temperatūrā cep aptuveni 10 minūtes, tad atdzesē, salauž gabaliņos.

Sēnes nomazgā, sagriež lielos gabalos un kārtīgi apcep olīveļļā. Pievieno skābo krējumu, maizes grauzdiņus un rūpīgi samaisa. Sakapā pētersīļus, sīki sagriež jaunos lociņus, sarīvē sieru un pieber sēņu ragū pirms pašas pasniegšanas. Ēdienu pasniedz siltu kopā ar alus čipsiem.

Pavāra piebilde.

Tā tikai šķiet, ka četrām porcijām ir pārāk daudz sēņu, taču cepot tās izdala šķidrumu un pamatīgi saplok.

Pievienot komentāru