Praktiski
Receptes

Saulespuķu sēkliņu un siera pesto. Var uzglabāt ledusskapī 0

Foto – Aija Geida

Sastāvdaļas
• 50 g saulespuķu sēklu
• 40 g Krievijas siera
• 80 ml olīveļļas
• 50 g zaļā bazilika vai pētersīļu lapiņu
• 1,5 ēdamkarotes citrona sulas
• ¼ tējkarotes maltu melno piparu
• ½ ķiploka daiviņas
• ½ tējkarotes cukura
• ¼–½ tējkarotes sāls

Pagatavošana.
Saulespuķu sēklas un sakapātu ķiploka daiviņu saberž piestā, tad pievieno bazilika vai pētersīļa lapiņas un atkal saberž viendabīgā masā. Pieliek smalki sarīvētu sieru, citrona sulu, sāli, cukuru, maltus melnos piparus un eļļu. Samaisa. Ja gatavo ar blenderi, visas sastāvdaļas, izņemot sieru, saliek blenderī un kuļ, līdz veidojas viendabīga masa. Pievieno sieru un samaisa. Garša ir ļoti piesātināta, intensīva.   Pesto uzglabāšanas laikā kļūst tumšs. Lai tā nenotiktu, vai nu tas jātaisa tieši pirms pasniegšanas galdā, vai arī pagatavotu liek burkā, pārlej nedaudz eļļas. Aizvākotu burku ar pesto uzglabā ledusskapī.

LA.lv
IL
Ilze Līvmane
Praktiski
Spēkā stājies Likteņdārza likums. Kas tas tāds un ko nodrošina?
21 stundas
AG
Aija Geida
Praktiski
Ābolu kraukšķis ar karameli un saldējumu. Izcila garša!
21 stundas
PR
Praktiski.lv
Praktiski
Ar gaļu pildītie gliemežvāki
23 stundas

Lasītākie raksti

Par svarīgo

VS
Viesturs Sprūde
Latvijā
Aģents Māris no “TV Varavīksnes”. Saruna ar Aldi Ermanbriku 1
Intervija 1 stunda
SK
Skaties.lv
Latvijā
VIDEO: Izrādes apmeklējums Rīgas centrā varēja beigties traģiski. Sieviete brīdina citus
2 stundas
LA
LA.lv
Latvijā
Bija izplānota iespaidīga afēra: no Zviedrijas ievestos atkritumus uzdeva par Latvijā savāktiem
1 stunda
LE
LETA
Latvijā
Gobzems: KPV LV vēlētāji neiebilst pret “Saskaņu” valdībā, bet šobrīd tas nav reāli
4 stundas
LA
LA.lv
Latvijā
Lielo veiksmi nosvinēs kārtīgi: azartiskā talseniece atklāj, kā tērēs Simtgades laimestu
2 stundas