Praktiski
Receptes

Sātīgais un sulīgais baklažāns ar tomātiem un diedzējumiem0

Foto – Aija Geida

Mūsu virtuvē ne tik populārais baklažāns ir lielisks dārzenis, no kura ātri var pagatavot gardu maltīti, kas nerada vēderā smaguma sajūtu.

Sastāvdaļas
• Liels baklažāns
• 2 lieli tomāti
• 50 ml skābā krējuma
• 70 g sviesta
• Sauja diedzējumu
• ½ tējkarotes maltu melno piparu
• ½–1 tējkarote sāls

Pagatavošana.
Baklažānu sagriež 1,5 cm biezās šķēlēs, tomātus – plānās šķēlītēs. Baklažānus liek uz cepamās plāts, kas izklāta ar cepamo papīru, pārkaisa sāli un piparus, uzliek katram pa sviesta gabaliņam. Tad uzliek tomātu šķēles, uzkaisa mazliet sāls un piparus, piramīdas augšā – tējkaroti skābā krējuma. Cep iepriekš līdz +185 °C sakarsētā cepeškrāsnī 25 minūtes.

Pasniedz ar diedzējumiem – redīsu, brokoļu un lucernas sēklām.

LA.lv
RR
Rebeka Rogale
Praktiski
Laiks siet pirtsslotas: kādus augus izvēlēties un kā siet
21 stundas
AS
Anna Skariņa
Praktiski
Suns spēj sajust atsevišķas slimības saimniekam un ir lielisks dziednieks
1 diena
IL
Ilze Līvmane
Praktiski
Cigaretes skapī, cenas – sarakstā. Spēkā stājušies jauni grozījumi
1 diena

Lasītākie raksti

Par svarīgo

Raivis Šveicars
Ekonomika
OIK no rēķiniem pārcels uz budžetu: ko ministrija domā ar “piesārņotājs maksā”?
3 stundas
LA
LA.LV
Dabā
Septiņas dienas valdīs vasarīgi silti laika apstākļi: jaunākā prognoze
35 minūtes
LE
LETA
Latvijā
“New York Times” publicē rakstu par Latvijas finanšu sistēmas problēmām
1 stunda
LE
LETA
Latvijā
Puntulis izsakās, kā risināt problēmas Latvijas Radio
1 stunda
SK
Skaties.lv
Latvijā
Aiz šķietamas pašnāvības slēpa slepkavību…
1 stunda