Praktiski
Receptes

Sātīga pupiņu zupa meksikāņu gaumē. Bez gaļas!0

Foto – Aija Geida

Sastāvdaļas
• 250 g novārītu pupiņu
• 400 ml tomātu gabaliņu savā sulā
• 200 ml konservētas kukurūzas
• 1,7 l buljona
• 2 tomāti
• 2 sarkanie sīpoli
• 3 ķiploka daiviņas
• tējkarote ķimeņu vai kumīna sēklu
• ½ tējkarotes maltu melno piparu
• ēdamkarote kaltēta oregano (raudene)
• šķipsniņa malta kanēļa
• 3 ēdamkarotes augu eļļas vai gī sviesta
• 1,5 ēdamkarotes cukura
• 1,5 tējkarotes sāls

Pagatavošana.
Sīpolus un ķiplokus sakapā, tomātus sagriež kubiciņos. Pannā ar biezām malām uzkarsē taukvielas un ātri (30 sekundēs) apcep garšvielas (izņemot oregano), tad pievieno sīpolus, ķiplokus un cep, līdz gandrīz mīksti. Pieber pupiņas, tomātus, kukurūzu un apcep. Visu liek katlā. Pielej buljonu, tomātu gabaliņus savā sulā, sāli, cukuru un samaisa. Uzvāra un pasutina 3–4 minūtes. Pieber oregano un samaisa. Pasniedz ar citrona vai laima šķēlītēm un zaļumiem.

Ja gribas līdzīgāku meksikāņu ēdienam, pieber vēl ⅓ tējkarotes čili un zupai izmanto melnās pupiņas.

LA.lv
AG
Aija Geida
Praktiski
Žāvētava augļiem un dārzeņiem. Kā izgatavot pašam
15 stundas
ĢK
Ģirts Kasparāns
Praktiski
Ko tik neizdomā. Miskaste, kura pati iztīrās
15 stundas
Inita Šteinberga
Praktiski
7 svarīgi jautājumi par piemiņas vietām
17 stundas

Lasītākie raksti

Par svarīgo

LE
LETA/AFP
Pasaulē
Irānas sagrābtais britu kuģis noenkurots ostā; izmeklēs iespējamu sadursmi
33 minūtes
LE
LETA
Latvijā
Divas pašvaldības izslēdz savus izdevumus no masu informācijas līdzekļu reģistra
1 stunda
LE
LETA
Ekonomika
LED gaismekļu ražotājs “Vizulo” jaunās tehnoloģijās ieguldīs vairāk nekā pusmiljonu eiro
15 minūtes
VK
Vita Krauja
Kultūra
Māksla kā vienīgais dzīvesveids. Saruna ar mākslinieku dinastijas turpinātāju Indriķi Ģelzi
5 stundas
LE
LETA
Dabā
Sestdiena būs siltākā diena kopš 1. jūlija
5 stundas