Praktiski
Receptes

Sātīgā ķirbja biezzupa0


Ķirbju biezzupa. Ķirbju ēdieni Ekovirtuvē.    22.01./2014 foto: Valdis Semjonovs/ Latvijas Avīze/
Ķirbju biezzupa. Ķirbju ēdieni Ekovirtuvē. 22.01./2014 foto: Valdis Semjonovs/ Latvijas Avīze/
Foto – Valdis Semjonovs

Ķirbis ir vērtīga dārza velte, taču daudzi lauza galvu, ko gardu no lielās ogas pagatavot. To ir vērts darīt, jo ķirbī ir maz kaloriju un daudz vitamīnu, šķiedrvielu, kālija un bēta karotīna, augsts nepiesātinātās augu eļļas saturs, kā arī E, A, B un C vitamīns. Ķirbis aizsargā no veselībai kaitīgajiem oksidantiem un palīdz organismam izvadīt lieko šķidrumu.

Sastāvdaļas
500 g ķirbja
200 g selerijas saknes
200 g saldā krējuma
10 g ķiploka
10 g cukura
30 g ķirbju un saulespuķu sēkliņu
3 g kanēļa
10 g sāls
50 g sviesta

Pagatavošana.
Ķirbi un selerijas sakni nomizo un sagriež. Apcep sviestā. Pielej ūdeni un sautē mīkstus. Sablendē. Pievieno saldo krējumu un kanēli. Pasniedzot uzber apgrauzdētas sēkliņas.

LA.lv