Praktiski
Receptes

Sātīgā ķirbja biezzupa0


Ķirbju biezzupa. Ķirbju ēdieni Ekovirtuvē.    22.01./2014 foto: Valdis Semjonovs/ Latvijas Avīze/
Ķirbju biezzupa. Ķirbju ēdieni Ekovirtuvē. 22.01./2014 foto: Valdis Semjonovs/ Latvijas Avīze/
Foto – Valdis Semjonovs

Ķirbis ir vērtīga dārza velte, taču daudzi lauza galvu, ko gardu no lielās ogas pagatavot. To ir vērts darīt, jo ķirbī ir maz kaloriju un daudz vitamīnu, šķiedrvielu, kālija un bēta karotīna, augsts nepiesātinātās augu eļļas saturs, kā arī E, A, B un C vitamīns. Ķirbis aizsargā no veselībai kaitīgajiem oksidantiem un palīdz organismam izvadīt lieko šķidrumu.

Sastāvdaļas
500 g ķirbja
200 g selerijas saknes
200 g saldā krējuma
10 g ķiploka
10 g cukura
30 g ķirbju un saulespuķu sēkliņu
3 g kanēļa
10 g sāls
50 g sviesta

Pagatavošana.
Ķirbi un selerijas sakni nomizo un sagriež. Apcep sviestā. Pielej ūdeni un sautē mīkstus. Sablendē. Pievieno saldo krējumu un kanēli. Pasniedzot uzber apgrauzdētas sēkliņas.

LA.lv
IK
Ilona Klovāne
Praktiski
Fizāļi – kā iegūt labu ražu?
1 diena
IL
Ilze Līvmane
Praktiski
Vai slimības pabalstu var saņemt arī tētis vai omīte?
2 dienas
AK
Aiva Kalve
Praktiski
Mazie tomātiņi šogad kā krelles! Receptes gardai maltītei un ne tikai
2 dienas

Lasītākie raksti

Par svarīgo

IE
Ināra Egle
Latvijā
Purgailei ir izredzes
2 stundas
LA
LA.LV
Latvijā
Jaunākais par notikušo Juglā: Mājā atrasts liels daudzums sālsskābes un miris cilvēks
1 stunda
SD
Sandra Dieziņa
Laukos
Voits: Zivsaimniecības nozarē notiek apvērsums, varu pārņem rūpnieki
21 minūtes
LE
LETA
Dabā
Latvijā sāksies laikapstākļu pārmaiņas
1 stunda
LE
LETA/LA.LV
Sports
VIDEO: Bļugers eleganti izrēķinās ar “Panthers” vārtsargu
38 minūtes