Pamatēdieni, Receptes

Sarkano lēcu sautējums. Derēs gaļas pretiniekiem

Foto - Anda Krauze

Lēcas ir vērtīgas, jo dzelzs sastāva ziņā ieņem pirmo vietu starp visiem pākšaugiem. Tajās ir ne tikai olbaltumvielas un dzelzs, bet arī B grupas vitamīni, neaizstājamās aminoskābes, fosfors un kālijs.

Sastāvdaļas
Sarkanās lēcas
Kūpināta paprika
Himalaju sāls
Burkāni
Cukini
Sīpols
Piri piri garšvielas
Ķiploku pulveris

Pagatavošana.
Lēcas nomazgā aukstā ūdenī, līdz šķidrums vairs neiekrāsojas balts. Katlā lēcas (pākšaugu un ūdens attiecība ir 1:2) vāra uz vidējas uguns, kamēr pākšaugi kļūst mīksti. Pievieno sagrieztus burkānus, papriku un sautē. Pannā apcep sīpolus, ko pēcāk pievieno lēcām. Lēcām nav izteiksmīgas garšas, tāpēc jāpievieno garšvielas, piemēram, piri piri maisījums, kā arī ķiploku pulveris, kas dod saldumu. Šiem pākšaugiem piestāv arī kumīns, ingvers, melnie un čili pipari, kurkuma, koriandrs, melnās sinepes un ķiploki.

Pievienot komentāru