Praktiski
Receptes

Šampinjonu sacepums ar rīsiem0

Foto: Aija Geida

Sastāvdaļas
• 500 g šampinjonu
• 350 g basmati rīsu
• 200 g siera
• 3 sīpoli
• 120 ml saldā krējuma
• 2 ēdamkarotes sviesta
• 2 ēdamkarotes augu eļļas
• tējkarote sāls
• pustējkarote maltu melno piparu

Pagatavošana.
Katliņā izkausē sviestu un ātri (30 sekundes) apcep rīsus, pārlej ar verdošu ūdeni (900 ml), uzvāra un vāra pāris minūšu. Noslēdz un ļauj rīsiem 20 minūtes piebriest – tā tie būs irdeni un nesaķeps. Sīpolus nomizo un sakapā. Šampinjonus sagriež šķēlītēs. Pannā uzkarsē eļļu, apcep sīpolus un šampinjonus. Sieru sarīvē. Saldo krējumu samaisa ar sāli un maltiem melnajiem pipariem. Maisa, līdz sāls pilnībā izkusis. Cepamajā veidnē kārto rīsus, tad šampinjonu un sīpolu kārtu, pārkaisa ar sieru, pēc tam atkal liek rīsus un nedaudz šampinjonu. Pārlej ar saldo krējumu un pārkaisa sieru. Cep 20 minūtes 180 °C. Sagatavi divas diennaktis var uzglabāt ledusskapī.

LA.lv
Inita Šteinberga
Praktiski
Pašai savs vīnakalns! Gunta iepazīstina ar vīnogulāju un dod praktiskus padomus
2 dienas
SR
Sandra Ruska
Praktiski
FOTO. Latvijas vēsturiskie dārzi – iepazīstam mūsu tradīcijas un sasniegumus
2 dienas
AG
Aija Geida
Praktiski
Dzērvenīte, purva meita! Unikālās ogas īpašības un gardas rudens receptes
2 dienas

Lasītākie raksti

Par svarīgo

SK
Skaties.lv
Latvijā
Par dzimtas īpašumu jūras krastā jācīnās ar ātro kredītu miljonāriem
11 stundas
LL
LETA, LA.lv
Dabā
Pirmdiena būs stipri vējaina, Kurzemē gaiss jau iesilis līdz +16 grādiem
23 minūtes
LA
LA.LV
Latvijā
Gobzemam piederējusi deklarācijā nenorādīta māja
9 stundas
LE
LETA
Ekonomika
Atsevišķu jomu speciālistiem valsts pārvaldē maksās lielākaa algas
17 minūtes
LA
LA.LV
Latvijā
VIDEO: VID ierodas pie emigrantiem Anglijā 2
8 stundas