Praktiski
Receptes

Saldskābās pīlādžogu sukādes0

Foto: Aija Geida

Sastāvdaļas
• 1 kg pīlādžogu
• 500 g cukura

Ir divas pagatavošanas metodes.

1. Lai iznāktu gardas sukādes, vislabāk ogas pirms gatavošanas pārgriezt uz pusēm, tad cukurs labāk iesūksies un ogas būs saldākas. Ja gribas arī maziem bērniem iemānīt šo našķi, ogas var uz 6–8 stundām sasaldēt, tas samazinās rūgtumiņu, un tad tās nevajag griezt uz pusēm, jo cukurs tāpat labi sasūksies. Ogas divas diennaktis tur cukurā, tad notecina un žāvē 45 grādu temperatūrā 24–28 stundas.

Pīlādžogu sukādes ir laba piedeva jogurtiem, muslim, kēksiem, tortu pildījumiem.

2. Tīrām ogām pārlej karstu cukura sīrupu (500 g saldvielas, 500 ml ūdens), ļauj diennakti nostāvēties, nokāš un žāvē 47–48 grādos 24 stundas. Iegūto sīrupu uzkarsē līdz 80 grādiem un sapilda tīrās burkās.

LA.lv
ML
Māra Lapsa
Praktiski
Pikantie kabaču salāti
1 diena
PR
Praktiski.lv
Praktiski
Bērtuļa dienas gadatirgu kalendārs visā Latvijā 24. – 25. augustā
1 diena
PL
Praktiskais Latvietis
Praktiski
Kā tīrīt mīkstās mēbeles – no košļenēm, traipiem un smakām
1 diena

Lasītākie raksti

Par svarīgo

LA
LA.LV
Kultūra
FOTO: Spēcīgām emocijām pildīts izskan Baltijas ceļa 30. gadadienas koncerts Likteņdārzā
3 stundas
ZB
Zigmunds Bekmanis
Laukos
FOTO: Gar Peipusu pa Sīpolu ceļu. Top jauns pārgājienu maršruts no Rīgas līdz Tallinai
1 stunda
LE
LETA
Sports
Samoilovs/Šmēdiņš iekļūst Jūrmalas trīs zvaigžņu posma finālā
3 stundas
DJ
Dace Judina-Nīmane
Kultūra
Vija bija kā lampiņa, uz kuru visi tiecās. Saruna ar Dairu Āboliņu par filmas tapšanu 3
6 stundas
JL
Juris Lorencs
Latvijā
Juris Lorencs: Baznīca vēlas runāt par politiku
1 stunda