Praktiski
Receptes

Saldskābās pīlādžogu sukādes 0

Foto: Aija Geida

Sastāvdaļas
• 1 kg pīlādžogu
• 500 g cukura

Ir divas pagatavošanas metodes.

1. Lai iznāktu gardas sukādes, vislabāk ogas pirms gatavošanas pārgriezt uz pusēm, tad cukurs labāk iesūksies un ogas būs saldākas. Ja gribas arī maziem bērniem iemānīt šo našķi, ogas var uz 6–8 stundām sasaldēt, tas samazinās rūgtumiņu, un tad tās nevajag griezt uz pusēm, jo cukurs tāpat labi sasūksies. Ogas divas diennaktis tur cukurā, tad notecina un žāvē 45 grādu temperatūrā 24–28 stundas.

Pīlādžogu sukādes ir laba piedeva jogurtiem, muslim, kēksiem, tortu pildījumiem.

2. Tīrām ogām pārlej karstu cukura sīrupu (500 g saldvielas, 500 ml ūdens), ļauj diennakti nostāvēties, nokāš un žāvē 47–48 grādos 24 stundas. Iegūto sīrupu uzkarsē līdz 80 grādiem un sapilda tīrās burkās.

LA.lv
IL
Ilze Līvmane
Praktiski
Īpašums par parādiem tiek pārdots izsolē. Kādos gadījumos izsoli var atzīt par nelikumīgu?
11 stundas
PR
Praktiski.lv
Praktiski
Burkānu krēmzupa ar apelsīnu sulu
12 stundas
PR
Praktiski.lv
Praktiski
Omes biezpienmaize. Klasiska recepte, kas noderēs ikvienai saimniecei
13 stundas

Lasītākie raksti

Par svarīgo

JL
Juris Lorencs
Latvijā
No vārda “nacionāls” nevajag kautrēties. Saruna ar profesori Maiju Kūli 1
Intervija 6 stundas
LE
LETA/LA.lv
Sports
Balinska skaisti vārti papildlaikā nodrošina “Dinamo” uzvaru Ņižņijnovgorodā
4 stundas
LE
LETA
Latvijā
FOTO: Izraugās Rīgas galvenās egles
6 stundas
LA
LA.lv
Kultūra
FOTO: Sirsnīgā gaisotnē piedzīvota filmas “Saule brauca debesīs” pirmizrāde
Speciālreportāža 4 stundas
EL
Egils Līcītis
Latvijā
Egils Līcītis: Bordāna valdības projekts iesviests papīrgrozā
6 stundas