Praktiski
Receptes

Saldskābās pīlādžogu sukādes0

Foto: Aija Geida

Sastāvdaļas
• 1 kg pīlādžogu
• 500 g cukura

Ir divas pagatavošanas metodes.

1. Lai iznāktu gardas sukādes, vislabāk ogas pirms gatavošanas pārgriezt uz pusēm, tad cukurs labāk iesūksies un ogas būs saldākas. Ja gribas arī maziem bērniem iemānīt šo našķi, ogas var uz 6–8 stundām sasaldēt, tas samazinās rūgtumiņu, un tad tās nevajag griezt uz pusēm, jo cukurs tāpat labi sasūksies. Ogas divas diennaktis tur cukurā, tad notecina un žāvē 45 grādu temperatūrā 24–28 stundas.

Pīlādžogu sukādes ir laba piedeva jogurtiem, muslim, kēksiem, tortu pildījumiem.

2. Tīrām ogām pārlej karstu cukura sīrupu (500 g saldvielas, 500 ml ūdens), ļauj diennakti nostāvēties, nokāš un žāvē 47–48 grādos 24 stundas. Iegūto sīrupu uzkarsē līdz 80 grādiem un sapilda tīrās burkās.

LA.lv
PR
Praktiski.lv
Praktiski
Atrisini aizsvīdušo logu problēmu savā auto, izmantojot šo vienkāršo metodi 1
16 stundas
PR
Praktiski.lv
Praktiski
Latvijas Pasts aicina laikus sagatavot un izsūtīt Ziemassvētku apsveikumus un dāvanas
17 stundas
ŽD
Žanna Damme
Praktiski
Kārumniekiem: kraukšķīgas vafeles ar maigu pildījumu
18 stundas

Lasītākie raksti

Par svarīgo

Raivis Šveicars
Ekonomika
Ar burkāniem elektroauto nebaros. Ko iesākt, lai Latvijā autovadītāji pārietu uz elektromobiļiem? 1
5 stundas
LL
LETA, LA.lv
Latvijā
“Tas nav saprātīgs virziens.” Kariņš neatbalsta “AP” rosināto ideju palielināt budžeta deficītu
8 stundas
LA
LA.LV
Sports
VIDEO: “Dinamo” izbraukumu sāk ar bezierunu zaudējumu
5 stundas
SK
Skaties.lv
Latvijā
VIDEO. Gāja tumsā bez atstarotāja…Uz Valmieras šosejas nāvejoši notriekta sieviete
4 stundas
LE
LETA
Dabā
Saglabāsies neliels sals: laika prognoze sestdienai
12 stundas