Praktiski
Receptes

Saldais ēdiens – piena un ābolu zupa. Neticami, bet izcili garda! 16

Foto-Dace Kokareviča

Kad Svētes novada zemnieku saimniecības “Vilki” saimniece Lauma Puriņa viesiem no Zaļenieku “3×3” saieta piedāvāja pamieloties ar pašas gatavotu saldēdienu, viņa aicināja vispirms uzminēt, no kā tas gatavots. Ābolu zupa – tas bija skaidrs, bet kas tajā vēl? Minējām – varbūt  auzu pārslas? Nē. Mazas klimpiņas? Nē! Izrādījās, ka svaigi biezpiena pikucīši.

Pagatavo tā: katlā ielej pienu, pieber cukuru (ja vēlas, garšai pievieno arī kanēli vai vanilīnu) un iegriež ābolus, kuru skābe pienu “savelk” biezpienā un sūkalās. Ja lieto saldos vasaras ābolus un tajos skābuma nepietiek, pievieno citrona sulu vai citronskābi. Vāra, lai āboli mīksti. Tad atdzesē.

Kad saimniece piedāvāja papildporcijas, gribētāju bija daudz, un visi ēda slavēdami. Viens gan skaidrs – lai ēdiens izdotos nevainojami, vajadzīgs ļoti labs piens. “Vilku” saimniecībā to dod divas zilās govis. Nolēmu pamēģināt, vai izdosies šo zupu izvārīt no veikalos atrodamā svaigpiena.

LA.lv