Receptes, Uzkodas un salāti

Salāti ar majorānu un gurķumētru

Foto-Aija Geida

Sastāvdaļas
• 3–4 salātlapas
• 2 ēdamkarotes sakapātu majorāna lapiņu
• 2 gurķi
• 2 gurķumētras lapiņas
• 5–6 skābeņu lapiņas
• 2 ēdamkarotes sakapātu lociņu
• 1 ēdamkarote sakapātu diļļu
• 75 ml skābā krējuma
• 50 ml kefīra
• ½ tējkarotes sāls

Pagatavošana.
Gurķus sagriež šķēlītēs. Gurķumētru nomazgā un smalki sakapā (ja nav gurķumētras, ņem vēl vienu mazu gurķi). Salātlapas nomazgā, nosusina un saplūkā ar rokām. Visus zaļumus un gurķus samaisa bļodā. Atsevišķā traukā sajauc kefīru ar skābo krējumu un sāli. Pirms pasniegšanas uzlej salātiem un samaisa.

Pievienot komentāru