Pamatēdieni, Receptes

Sāļā rulete ar gaļas un sēņu pildījumu

Publicitātes foto

Šī ēdiena pagatavošanai būs nepieciešams nedaudz vairāk laika un prasmju, taču pacietība sniegs gandarījumu, jo sāļā rulete ne tikai greznos svētku galdu, bet patīkami pārsteigs gardēžus.

Izejvielas mīklai
60 g sviesta
2 ķiploka daiviņas, nomizotas un sakapātas
50 g kviešu miltu “Ekstra”
250 ml piena
4 olas, baltumi atdalīti no dzeltenumiem
70 g rīvēta siera
Daži pētersīļa zariņi, sakapāti
Zaļie salāti piedevām

Izejvielas ķirbju krēmam
300 g cepta ķirbja, sablenderēts
40 g krēmsiera
Šķipsna rīvēta muskatrieksta
Sāls pēc garšas

Gaļas pildījumam
Eļļa cepšanai
2 vidēja lieluma sīpoli, nomizoti un sagriezti gabaliņos
1 ķiploka daiviņa, nomizota un sakapāta
120 g žāvētas cauraugušas kūpinātas gaļas, sagriezta kubiņos
250 g brūno šampinjonu vai portobello sēņu

Pagatavošana:
1. Uz pannas eļļā apcep sīpolu, līdz tas kļūst caurspīdīgs. Pievieno ķiploku, sēnes un turpina cept vēl 2 minūtes. Pieliek gaļu un cep vēl 2 minūtes. Noliek malā.
2. Pagatavo ķirbju krēmu, samaisot kopā cepto, sablenderēto ķirbi un krēmsieru.
3. Gatavo ruletes mīklu: uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem un ar cepamo papīru izklāj 20 cm x 30 cm cepamo pannu. Parastajā pannā izkausē sviestu, pievieno ķiploku, maisot cep 1 minūti. Pievieno miltus, turpinot nepārtraukti maisīt. Lēnām pielej pienu, turpina karsēt un maisīt ar koka karoti, līdz masa kļuvusi bieza, viendabīga un sāk atlekt no pannas malām. Liek bļodā un putojot pa vienam pievieno olu dzeltenumus. Tīrā bļodā saputo olu baltumus stingrās putās. Četrās daļās ar koka karoti lēnām iemaisa mīklā olu baltumus. Iemaisa rīvēto sieru un pētersīļus. Mīklu lej sagatavotajā cepeškrāsns pannā un cep krāsnī aptuveni 20 – 25 minūtes, līdz virspuse kļuvusi gaiši zeltaina.
4. Izņem no krāsns un apvērš uz virsmas, uz kuras uzklāts tīrs virtuves dvielis. Uzmanīgi noņem cepamo papīru. Atdzesē 2 minūtes. Vienmērīgi pārsmērē ar ķirbja krēmu, pa virsu liek gaļas pildījumu. Piepalīdzot ar virtuves dvieli, sarullē ruleti. Atļauj 5 minūtes “atpūsties” un sagriež šķēlēs. Pasniedz ar zaļajiem salātiem.

Pievienot komentāru