Praktiski
Receptes

Brīvdienās lutinām sevi un mīļos ar brīnumgardu sāļo kūku. Ar sviesta zivi un lasi!0

Foto: SHUTTERSTOCK

Sastāvdaļas

• 2 tostermaizes klaipi

• 500 g kūpināta laša

• 500 g mencas vai sviesta zivs

• 2 svaigie gurķi

• 500 g klasiskā krēmsiera

• 200 ml bezpiedevu jogurta

• dilles

• loki

Pagatavošana

Tostermaizes šķēlēm nogriež garozu un no šķēlēm veido kūkas pamatni. Krēmsieru samaisa ar jogurtu, līdz veidojas viendabīga masa, un klāj uz pamatnes.

Uz pirmās krēma kārtas liek sasmalcinātu lasi un sakapātus zaļumus, pēc tam liek nākamo maizes kārtu. Uz tās klāj krēmu, tam virsū liek sasmalcinātu balto zivi un sīki sagrieztu gurķi.

Turpina kārtot, līdz beidzas sāļās kūkas sastāvdaļas.

Kūku uz nakti ievieto ledusskapī, lai garšas ievelkas. Nākamajā dienā kūka ir gatava pasniegšanai.

Var dekorēt ar lasi, garnelēm, ikriem, olīvām, puraviem un zaļumiem.

Saistītie raksti
LA.lv
AK
Aiva Kalve
Praktiski
Novembrim piestāv bietes! Noderīgi knifiņi to gatavošanai
1 diena
RR
Rebeka Rogale
Praktiski
Kā sagatavoties mājokļa remontam? Padomi, kas ļaus ietaupīt laiku, naudu un saudzēt nervus
1 diena
PR
Praktiski.lv
Praktiski
Ar suni sabiedriskajā transportā. Ko darīt, lai brauciens paietu bez raizēm?
1 diena

Lasītākie raksti

Par svarīgo

LK
Linda Kusiņa-Šulce
Kultūra
Vai neredz, kas notiek ārpus Rīgas? Ko novadu reforma nesīs kultūrai
9 minūtes
LL
LETA, LA.lv
Sports
VIDEO: Porziņģim otrais “double-double” pēc kārtas un uzvara pār NBA čempioni
49 minūtes
LE
LETA
Ekonomika
Atklāj, kuros uzņēmumos notikuši smagi negadījumi ar strādājošajiem
1 stunda
LE
LETA
Latvijā
Sāksies būtiski satiksmes ierobežojumi Rīgas centrā
1 stunda
VS
Viesturs Sprūde
Latvijā
1919. gada 17. novembrī. Valsts vadītāja “diskrēts lūgums tautietēm”
2 stundas