Pamatēdieni, Receptes

Rīsu un tītara filejas sacepums

Foto-vk.com

Sastāvdaļas – 125 g (viena paciņa) rīsu, 500 g tītara (vistas) filejas, 250 ml skābā krējuma, 2 olas, sāls.

Pagatavošana.

Sālsūdenī novāra rīsus. Fileju sagriež nelielos gabaliņos.

Atsevišķā traukā sajauc kopā fileju, rīsus, krējumu, olas, pēc garšas pievieno sāli. Sagatavoto masu liek ietaukotā veidnē.

Cep cepeškrāsnī 200 grādu karstumā apmēram 40–45 minūtes, līdz izveidojas brūna garoziņa.

Pēc vēlmēm īsi pirms gatavības sacepumu var pārkaisīt ar rīvētu sieru un vēl iešaut cepeškrāsnī.

Rotā ar zaļumiem.

Labu apetīti!

1 komentārs

  1. Recepte nav pilnīga, jo, cik tad eļļas, tauku vai sviesta jāliek sautēšanai? 2 reizes taisījumu sautējumu, pirmajā reizē smagi piedega, kad taisīju pēc receptes, otrajā, kad jau liku eļļu (bet laikam vajadzēja vairāk? cik?), piedega mazāk, taču sautējuma forma nu izskatās tik nožēlojama , ka laikam jāmet ārā un jāpērk jauna.

Pievienot komentāru