Praktiski
Receptes

Rīsu pīrādziņi somu gaumē ar olu piedevu0

Pagatavošana

1. Rīsu pildījumam rīsus rūpīgi noskalo, vairākas reizes mainot ūdeni. Katliņā sakarsē 1 glāzi ūdens, ieber rīsus, ļauj uzvārīties un gatavo 2 minūtes. Pielej pienu, pievieno sāli un atkal ļauj uzvārīties. Vāra uz lēnas uguns 15-20 minūtes, laiku pa laikam apmaisot. Rīsiem jābūt labi izvārītiem. Noņem no uguns, uzliek vāciņu un ļauj atdzist. Kamēr rīsi dziest, sīki sagriež lociņus un pētersīļus. Pievieno rīsiem, apmaisa.

2. Mīklai bļodiņā ielej 1 glāzi piena, iesijā miltus un sāli, izmīca vienmērīgu, elastīgu mīklu. Darba virsmu apkaisa ar miltiem. Uzliek mīklu, izrullē “desiņu” 3-3,5 cm diametrā. Sagriež 16 daļās.

3. Izrullē katru daļu, lai izveidojas plācenītis 10 cm diametrā. Nokrata liekos miltus, katra aplīša vidū liek 2 ēdamkarotes rīsu pildījuma. Pavelk maliņas centra virzienā, bet vidu atstāj vaļēju. Maliņas sakārto glītās ielocēs. Pīrādziņus liek uz pannas, kas ieziesta ar eļļu, un ievieto cepeškrāsnī, kas sakarsēta līdz 180 grādiem uz 10 minutēm.

4. Paralēli izkausē sviestu un sajauc ar pienu. Gatavos pīrādziņus izņem no cepeškrāsns un ieziež ar šo maisījumu. Pārsedz ar cepampapīra loksni un atstāj uz 20 minūtēm.

Saistītie raksti

5. Olu maisījumam olas cieti novāra, noloba un sīki sakapā. Sviestu izkausē. Zaļumus sīki sagriež. Sajauc olas, zaļumus un sviestu. Pievieno sāli pēc garšas. Pasniedz kopā ar pīrādziņiem.

Padoms! Pīrādziņiem izvēlaties ļoti smalki samaltus rudzu miltus. Ja tādus grūti atrast, sajauciet parastos kviešu un redzu miltus vienādās attiecībās.

LA.lv