Praktiski
Receptes

Rīsi ar žāvētiem augļiem, gī sviestu un sarkanajām bietēm0

PAGATAVOŠANA

Rīsus liek katlā, uzlej ūdeni (aptuveni 1 : 2), piemet mazliet sāls un vāra uz mazas uguns.

Uzsilda gī sviestu, pievieno safrānu. Rozīnes, aprikozes un godži noskalo. Aprikozes sagriež sīkāk. Ja žāvējumi ir ļoti cieti, var mirkli pavārīt vai ielikt siltajā sviestā un mazliet pasautēt.

Izvārītajos rīsos iemaisa gī sviestu un žāvētos augļus. Pasniedz siltus, piedevām izmantojot aromātiskas siltās bietes.

Bietes novāra, nomizo, sagriež kubiciņos. Ja izmanto upeņu sulu, to lej katliņā, piemet sāli un bietes mirkli patvaicē.

Ja izmanto mirinu un karija pastu, vispirms sasilda olīveļļu, tajā iejauc karija pastu, liek bietes un pārslaka ar dažiem pilieniem mirina, visu mazliet pasilda.

Pavāres piebilde

Rīsiem jābūt irdeniem, tāpēc jālūko, lai tie būtu kvalitatīvi.Labāk izvēlēties tumšās rozīnes. Es pērku no Uzbekistānas vestās, tās ir mierīgākas, nav tik ļoti saldas. Ja izmanto žāvētas dzērvenes vai cidonijas, jāņem vērā, ka tām ir skābāka garša.

Bietēm piestāvēs indiešu garšviela Garam Masala. Safrāns piešķir ēdienam siltumu, padara to saulaināku, iekrāso. Ja mājās nav un šķiet pārlieku dārgs, labi garšos arī bez safrāna. Turklāt ar safrānu jārīkojas uzmanīgi! Ja pieliek par daudz, maltīte var iegūt nepatīkamu smaržu.

 

36,6 °C konsultante INETA GRĒNIŅA, restorāna Ave Luna šefpavāre


Saistītie raksti
LA.lv