Praktiski
Receptes

Rīsi ar garnelēm un laimu vokpannā0

Foto: Gkrphoto/Shutterstock

Sastāvdaļas
• 250 g rīsu
• 750 ml ūdens
• 250 g lobītu garneļu
• liels sīpols
• laims
• ola
• 3 ēdamkarotes sakapātu lociņu
• 3 ēdamkarotes augu eļļas
• ēdamkarote sviesta
• pustējkarote cukura
• ⅓ tējkarotes kurkumas
• ¼ tējkarotes maltu melno piparu
• ½ + ½ tējkarotes sāls
• 100 ml saldskābās WOK mērces

Pagatavošana.
Katlā uz mazas uguns izkausē sviestu, pieliek kurkumu, pustējkaroti sāls un pieber rīsus. Apcep (30 sekundes) un pārlej ar verdošu ūdeni. Vāra 3 minūtes, uzliek vāku, tad katlu noņem no uguns un atstāj, lai rīsi kādas 15 minūtes uzbriest.

Sīpolu sīki sakapā. Laimu sagriež šķēlītēs, ar dakšiņu sakuļ olu. Vokpannā ielej ēdamkaroti eļļas, ielej sakulto olu un apcep 20 sekundes, visu laiku maisot, lai veidojas gabaliņi. Olu pārliek atsevišķā trauciņā. Pannā vēlreiz ielej ēdamkaroti eļļas un uz vidējas uguns apcep sīpolus, pēc tam pievieno olai. Apcep arī garneles. Tām pievieno rīsus un apcepina uz straujas uguns 30 sekundes. Pēc tam pievieno visas pārējās sastāvdaļas: apcepto olu, sīpolus, lociņus, cukuru, sāli, melnos piparus, laimu un apcep. Iemaisa saldskābo WOK mērci.

LA.lv