Praktiski
Receptes

Restorāna “Buddha” receptes: Gadžar-halava. Burkānu deserts ar aveņu mērci 0

Foto: Matīss Markovskis

Pagatavošana
Burkānus vidēji rupji sarīvē. Katliņā ar gī sviestu nedaudz pakarsē garšvielas – kanēli, kardamonu un muskatriekstu. Pievieno rīvētus burkānus un izmērcētas rozīnes, pielej pienu. Sutina, līdz piens uzsūcies burkānos un tie ir gandrīz mīksti. Atdzesē.

Sablendē jogurtu ar biezpienu, cukuru un kardamonu. Atsevišķi sablendē avenes.

No burkānu masas izveido vēlamās formas pamatkārtu, virsū klāj avenes un tad – jogurta un biezpiena krēmu.
Pasniedzot rotā ar svaigu piparmētru lapiņu vai kādām ogām pēc izvēles.

Pavāra piebilde
Izmantojot burkānu masu, jogurta un biezpiena krēmu un sablendētās avenes, var veidot kārtojumu. Tas glīti izskatīsies stikla trauciņos.

Konsultē KONSTANTĪNS GOVORINS, pavārs restorānā “Buddha”

Galerijas nosaukums


Pašā Rīgas centrā, netālu no Brīvības pieminekļa atrodas veģetāriešu un vegānu iecienītais restorāns “Buddha”.

Daudzi to atzīst par augstākās klases veģetāro restorānu Rīgā. Tajā iespējams paēst sātīgi un veselīgi vienlaikus. Ēdienus gatavo no svaigiem augstas kvalitātes produktiem, receptes ir oriģinālas, taču Indijas virtuves tradīcijā ieturētas – sastāvdaļas, bez kurām neiztiek, ir karsētais sviests jeb gī, dažādas augu eļļas un, protams, garšvielas. Prasmīgi lietotas, tās pārvērš pavisam ikdienišķu produktu garšu un pat neizteiksmīgo padara interesantu.

Saistītie raksti

“Buddha” pavāru veikums nav vienkārši ēdiens – tā ir bauda tiem, kas prot novērtēt augstvērtīgu virtuvi un mājīgu interjeru. Atšķirībā no daudziem citiem restorāniem šajā pēc piecelšanās no galda nenomāc smagums un miegainība, jo receptūrā prasmīgi līdzsvarots sātīgais ar vieglo.

Restorāna “Buddha” pavārs Konstantīns Govorins piedāvā pamēģināt pagatavot kādu no ājurvēdiskajai virtuvei piederīgajiem ēdieniem. Nav sarežģīti, toties garšīgi un veselīgi!

LA.lv