Praktiski
Receptes

“Ratatouille” – baklažāna un cukīni sacepums ar tomātiem0

Foto – Anda Krauze

Recepti iesaka tautā pazīstamās dziedošās dvīnes jeb dueta “Dvīnes” dalībniece Katrīne un Ana Drozdovičas.

Sastāvdaļas
400 g sasmalcinātu tomātu kārbiņā
1 karote olīveļļas
1/4 karotes sarkanvīna etiķa
1 tējk. izspiesta ķiploka
1 karote sakapāta svaiga bazilika
1 tējk. Provansas garšvielu maisījuma
1/4 tējk. sāls
1/4 tējk. piparu
1/4 tējk. čili
1 – 2 lieli sarkanie sīpoli
1 paliels baklažāns
1 paliels cukīni
3 palieli sarkanie tomāti

Pagatavošana.
* Sakarsē cepeškrāsni līdz 175 grādiem. Viegli ieziež cepamformu ar olīveļļu.
* Nelielā traukā sajauc sasmalcinātos tomātus, ķiploku, sakapāto baziliku, etiķi un visas garšvielas. Maisījumu ielej cepamtraukā un izlīdzina, lai visur ir vienmērīgs slānis.
* Sagriež visus dārzeņus aplīšos un kārto sāniski pēc kārtas (piem., cukīni, baklažāns, sīpols, tomāts) tā, lai dārzeņi balstītos uz cepamtrauka maliņas, tad atkārto, kamēr visa forma ir aizklāta.
* Dārzeņus var papildus pārliet ar nelielu daudzumu olīveļlas, lai tie nedaudz apbrūninātos.
* Liek cepeškrāsnī uz 1 h, kamēr tomātu mērce apakšā vārās un dārzeņi ir mīksti.
* Pasniedz ar bazilika lapiņu un pēc garšas pievieno sāli.

LA.lv
IK
Ilona Klovāne
Praktiski
Košo lapu īpašnieces – skaistnātres. Kā audzēt?
1 diena
Inita Šteinberga
Praktiski
FOTO: Siltās lecektis un augstās dobes dārzā. Ierīkošanas padomi
1 diena
AG
Aija Geida
Praktiski
Žāvētava augļiem un dārzeņiem. Kā izgatavot pašam
1 diena

Lasītākie raksti

Par svarīgo

LA
LA.LV
Kultūra
Nīcas novada svētkos atdzīvinās leģendāro filmu “Kāzas Nīcā”
30 minūtes
LE
LETA
Dabā
Tveici pēcpusdienā pārtrauks lietus un negaisa mākoņi
1 stunda
LE
LETA
Ekonomika
Nemiro: nevis algu pacelt, bet gan neapliekamo minimumu
55 minūtes
Raivis Šveicars
Ekonomika
“Izskatās pēc politiskā teātra un spekulācijām.” Eksperti par OIK parlamentārās izmeklēšanas komisiju
1 stunda
LE
LETA
Latvijā
Divus policistus apsūdz par vidēja smaguma miesas bojājumu nodarīšanu aizturētajam
43 minūtes