Praktiski
Receptes

“Ratatouille” – baklažāna un cukīni sacepums ar tomātiem0

Foto – Anda Krauze

Recepti iesaka tautā pazīstamās dziedošās dvīnes jeb dueta “Dvīnes” dalībniece Katrīne un Ana Drozdovičas.

Sastāvdaļas
400 g sasmalcinātu tomātu kārbiņā
1 karote olīveļļas
1/4 karotes sarkanvīna etiķa
1 tējk. izspiesta ķiploka
1 karote sakapāta svaiga bazilika
1 tējk. Provansas garšvielu maisījuma
1/4 tējk. sāls
1/4 tējk. piparu
1/4 tējk. čili
1 – 2 lieli sarkanie sīpoli
1 paliels baklažāns
1 paliels cukīni
3 palieli sarkanie tomāti

Pagatavošana.
* Sakarsē cepeškrāsni līdz 175 grādiem. Viegli ieziež cepamformu ar olīveļļu.
* Nelielā traukā sajauc sasmalcinātos tomātus, ķiploku, sakapāto baziliku, etiķi un visas garšvielas. Maisījumu ielej cepamtraukā un izlīdzina, lai visur ir vienmērīgs slānis.
* Sagriež visus dārzeņus aplīšos un kārto sāniski pēc kārtas (piem., cukīni, baklažāns, sīpols, tomāts) tā, lai dārzeņi balstītos uz cepamtrauka maliņas, tad atkārto, kamēr visa forma ir aizklāta.
* Dārzeņus var papildus pārliet ar nelielu daudzumu olīveļlas, lai tie nedaudz apbrūninātos.
* Liek cepeškrāsnī uz 1 h, kamēr tomātu mērce apakšā vārās un dārzeņi ir mīksti.
* Pasniedz ar bazilika lapiņu un pēc garšas pievieno sāli.

LA.lv
ŽD
Žanna Damme
Praktiski
Pufīgās un zīdainās mini fritatas – bagātīgām brokastīm, vieglām pusdienām un vakara uzkodām
11 stundas
AS
Anna Skariņa
Praktiski
Foto kā no žurnāla vāka… Kā labi izskatīties fotogrāfijās?
12 stundas
ĀR
Ārija Rudlapa
Praktiski
Špikeris: Kas raksturīgs lapu, ziedu, augļu un sakņu dienām – ko tajās darīt mājās un dārzā, ko – atlikt
12 stundas

Lasītākie raksti

Par svarīgo

JL
Juris Lorencs
Latvijā
“Jādomā pašiem par savām interesēm.” Saruna ar filozofijas doktoru Māri Kūli
35 minūtes
LE
LETA
Dabā
Latvijā ieplūdīs silts gaiss no Āfrikas: laika prognoze trešdienai
6 stundas
LE
LETA
Latvijā
NEPLP varētu sodīt “All Media Baltics”
3 stundas
LE
LETA
Latvijā
RNP atsaka iespēju atgūt “PNB bankā” iestrēgušos 6 miljonus
10 minūtes
DB
Dace Baltruma
Latvijā
Dace Baltruma: Skumdina, cik smaga mūsu plecos padomju domāšanas nasta 1
35 minūtes