Deserti un saldumi, Receptes

Rabarberu zupa ar biezpiena krēmu


rabarberi_003_VS

Sastāvdaļas (2 porcijām): 300 g rabarberu, 300 g ūdens, 120 g cukura, 100 g biezpiena, 60 g saldā krējuma, vaniļas cukurs, laima vai citrona miziņa, svaigas ogas, svaigas piparmētras.

Pagatavošana.
Katliņā ar ūdeni liek gan nomizotos rabarberus, gan mizas, jo tās saldajai zupai piešķir skaistu krāsu un niansētāku garšu. Vāra aptuveni 15 minūtes, kamēr rabarberi izšķīst. Pieber cukuru. Izkāš caur sietu, šķidrumu lej katliņā, kātus izmet. Svaigus rabarberus sagriež stienīšos vai trīsstūrīšos, ieber rabarberu novārījumā un pāris minūtes pavāra. Pievieno 2 ēdamkarotes izšķīdinātas kartupeļu cietes. Samaisa, atdzesē.

Biezpienu izberž caur sietu vai sakuļ blenderī. Saldajam krējumam pievieno vaniļas cukuru, cukuru, sarīvētu citrona vai laima miziņu un uzputo. Sajauc ar biezpienu. Pirms pasniegšanas zupā ieliek svaigas ogas. Rotā ar piparmētru lapiņām.

2 Komentāri

  1. Liek veselus nemizotus rabarberus, kamēr tie izšķīst ? Tādi nesagriezti ?

    “Katliņā ar ūdeni liek gan nomizotos rabarberus, gan mizas […] Vāra [..], kamēr rabarberi izšķīst. “

  2. Pārrakstījos. “NOmizotus”. Bet doma tā pati – tā praktizē, ka liek veselus rabarberus sākumā ? Un tādi tiešām izsķīst ?

Pievienot komentāru