Praktiski
Receptes

Rabarberu uzputenis0

Foto: Ildipapp/Shutterstock

Sastāvdaļas
• 2 resni rabarbera kāti
• 3 glāzes ūdens
• pusglāze mannas
• pusglāze cukura

Pagatavošana.
Nomizo un sagriež rabarberus, liek katliņā, pārlej ar ūdeni un vāra, līdz izjūk. Tad pievieno cukuru. Maisot pievieno mannu un vāra 3–5 minūtes. Masu atdzesē, līdz tā nedaudz silta, tad kuļ ar mikseri. Šajā procesā var pievienot vēl cukuru vai rabarberu sīrupu.

Pasniedz ar aukstu pienu vai vaniļas mērci, taču var ēst arī ļoti atdzesētu, uzputenim pārkaisot sasmalcinātus valriekstus.

Putošanas brīdī pievienojot dažas svaigas zemenes, uzputenis iegūs maigu zemeņu piegaršu. Uzputeņa garšu arī var dažādot, vārot pievienojot nedaudz plūškoka ziedu sīrupa.

LA.lv
IL
Ilze Līvmane
Praktiski
Pensijā – tikai 70 gadu vecumā? Klīst tādas runas…
17 stundas
AG
Aija Geida
Praktiski
Biešu salāti ar grauzdētām ķirbja sēklām
18 stundas
AG
Aija Geida
Praktiski
Dārzeņus ēdam par maz. Vairākas receptes ēdienkartes dažādošanai
21 stundas

Lasītākie raksti

Par svarīgo

ML
Māra Libeka
Veselam
Uz aptieku ne tikai pēc zālēm: aptiekās paplašinās pakalpojumu klāstu
1 stunda
SK
Skaties.lv
Latvijā
Baldonē atrod mucas ar aizdomīgu vielu. Teritorija norobežota
46 minūtes
Uldis Šmits
Pasaulē
Ievēlēta, bet…
8 stundas
MA
Māris Antonevičs
Latvijā
Māris Antonevičs: Priekšnieks aizmirsis solījumu? Versijas par JKP reakciju
1 stunda
LA
LA.LV
Dabā
Septiņas dienas valdīs vasarīgi silti laika apstākļi: jaunākā prognoze
16 stundas