Praktiski
Receptes

Rabarberu, skābeņu un grūbu spirgtie salāti0

Foto – Matīss Markovskis

Sastāvdaļas
100 g grūbu
vidējs rabarbera kāts
pāris sauju skābeņu
saišķītis redīsu
dažādas salātlapas
2 ēdamkarotes olīveļļas
ēdamkarote citrona sulas
ēdamkarote Dižonas sinepju
sāls
pipari
cukurs

Pagatavošana.
Grūbas novāra un rūpīgi noskalo ar aukstu ūdeni. Sajauc ar trešdaļu receptē minētā olīveļļas un citrona sulas daudzuma, pievieno sāli.
Rabarberus un redīsus sagriež plānās šķēlītēs. Skābenes un citas zaļās lapas saplūkā ar rokām.
Gatavo mērci. Bļodiņā ielej atlikušo olīveļļu un citrona sulu, iejauc Dižonas sinepes. Pēc garšas pievieno sāli, piparus un cukuru.
Traukā kārto rabarbera un redīsa šķēlītes, pārliek pāri sagatavotās grūbas un visu pārlaista ar saldskābo sinepju mērci.

Mērcei noteikti nepieciešams cukurs, jo tas stāsies pretī skābeņu un rabarbera skābenumam, līdz ar to izcels garšu.
Zaļās lapas var būt jebkuri salāti vai savvaļas augi pēc patikas, piemēram, gārsa, gaiļbiksīšu jaunās lapiņas un applaucētas nātrītes.

LA.lv
PR
Praktiski.lv
Praktiski
Kādu ēdienu nekad nepasūtīt restorānā? Kad labāk paēst mājās? Iesaka pasaulslavenais pavārs Gordons Remzijs
5 stundas
IL
Ilze Līvmane
Praktiski
Muitojamie sūtījumi no trešajām valstīm tagad jādeklarē elektroniski. Kas par to jāzina?
6 stundas
ML
Māra Lapsa
Praktiski
Piesātināta Ziemassvētku brendija kūka, kuru sāk gatavot vairākas nedēļas pirms baudīšanas
7 stundas

Lasītākie raksti

Par svarīgo

LE
LETA
Latvijā
Valdība nolemj veidot jaunu kompāniju, lai pārņemtu Rīgas un Ventspils ostas
3 stundas
LE
LETA
Dabā
Ceturtdien daudzviet gaidāms neliels sniegs un lietus
1 stunda
LA
LA.LV
Pasaulē
Urzula fon der Leiena: Eiropas zaļais kurss
42 minūtes
IE
Ināra Egle
Latvijā
Rīgas domes vēlētāji varēs tikt pie divām balsīm?
1 stunda
LE
LETA
Latvijā
Grib mainīt atlaižu kritērijus ārvalstu pensionāriem sabiedriskajā transportā
1 stunda