Praktiski
Receptes

Rabarberu muss ar vaniļas mērci un svaigām ogām0

Foto – Valdis Semjonovs

Sastāvdaļas
• 200 g rabarberu
• 60 g cukura
• 200 ml saldā krējuma
• 50 g cukura
• 2 olas baltumi
• 1 laims
• 15 g želatīna

Vaniļas mērcei
• 200 ml saldā krējuma
• 50 g cukura
• 1 vaniļas pāksts
• 2 olu dzeltenumi

Pagatavošana.
Rabarberiem uzbārsta cukuru, savāra viendabīgā masā. Olu dzeltenumus saputo ar cukuru. Saldo krējumu ielej katliņā, pievieno vaniļas pāksti, tad, visu laiku maisot, pievieno ar cukuru saputotās olas. Maisa, kamēr sabiezē.
Saldo krējumu saputo ar cukuru un laima miziņu, pievieno rabarberu masu, samaisa, tad iecilā stingrās putās saputotus olu baltumus, lēnām ielej izkausētu želatīnu un visu lej veidnē, kurā ieklāta pārtikas plēve. Kad masa sastingusi, sagriež, liek uz šķīvja un dekorē ar ogām.

LA.lv
PR
Praktiski.lv
Praktiski
Atrisini aizsvīdušo logu problēmu savā auto, izmantojot šo vienkāršo metodi
6 stundas
PR
Praktiski.lv
Praktiski
Latvijas Pasts aicina laikus sagatavot un izsūtīt Ziemassvētku apsveikumus un dāvanas
6 stundas
ŽD
Žanna Damme
Praktiski
Kārumniekiem: kraukšķīgas vafeles ar maigu pildījumu
8 stundas

Lasītākie raksti

Par svarīgo

AD
Artis Drēziņš
Latvijā
“Tā nav ticība, bet apmātība!” Speciālisti par šausmīgo gadījumu Jelgavā, kad mira māte un bērns 1
2 stundas
ML
Māra Libeka
Latvijā
Kariņš izdod rezolūciju Viņķelei
1 stunda
LE
LETA
Dabā
Saglabāsies neliels sals: laika prognoze sestdienai
2 stundas
LA
LA.LV
Sports
Sākas kamaniņu sezona – Dārznieks izcīna otro vietu Nāciju kausā
52 minūtes
LA
LA.LV
Ekonomika
Dainis Lemešonoks: Nepieciešamība apvienot farmācijas “milžus”. Vai Kariņam būs dūša?
2 stundas