Praktiski
Receptes

Rabarberu marmors – gards deserts!0

Foto – Aija Geida

Sastāvdaļas
• 500 ml saldā krējuma
• 250 g cukura
• 4 lieli rabarberu kāti
• Kanēlis pārkaisīšanai

Pagatavošana.
Rabarberus nomazgā, sagriež gabaliņos, samaisa ar cukuru. Liek karstumizturīgā stikla traukā ar vāku un sutina cepeškrāsnī +160 °C aptuveni 45 minūtes, līdz rabarberi mīksti. Tad tos liek katliņā un vāra, līdz masa nedaudz sabiezē. Noliek vēsumā atdzesēties.

Saputo saldo krējumu un iemaisa tajā rabarberu masu, lai veidojas marmoram līdzīgs zīmējums. Pasniedz deserta traukā, nedaudz uzkaisot kanēli.

Saistītie raksti
LA.lv
AG
Aija Geida
Praktiski
Žāvētava augļiem un dārzeņiem. Kā izgatavot pašam
16 stundas
ĢK
Ģirts Kasparāns
Praktiski
Ko tik neizdomā. Miskaste, kura pati iztīrās
16 stundas
Inita Šteinberga
Praktiski
7 svarīgi jautājumi par piemiņas vietām
18 stundas

Lasītākie raksti

Par svarīgo

LE
LETA/AFP
Pasaulē
Tramps asiem vārdiem izsakās par britu tankkuģa sagrābšanu
27 minūtes
LE
LETA
Dabā
Svētdien termometra stabiņš pakāpsies līdz +29 grādiem
7 minūtes
LE
LETA
Ekonomika
LED gaismekļu ražotājs “Vizulo” jaunās tehnoloģijās ieguldīs vairāk nekā pusmiljonu eiro
1 stunda
LE
LETA/AFP
Pasaulē
Britu ārlietu ministrs: Aizturot “Stena Impero” Irāna izvēlas bīstamu ceļu
46 minūtes
VK
Vita Krauja
Kultūra
Māksla kā vienīgais dzīvesveids. Saruna ar mākslinieku dinastijas turpinātāju Indriķi Ģelzi
6 stundas