Deserti un saldumi, Receptes

Rabarberu mafini

Foto - AIja Geida

Sastāvdaļas
• 400 g rabarberu
• 250 g kviešu miltu
• 100 g brūnā cukura
• 120 g skābā krējuma
• 2 olas
• 1 tējkarote malta kanēļa
• 2 tējkarotes cepamā pulvera
• Pustējkarote sodas
• Pustējkarote sāls
• 6 ēdamkarotes olīveļļas
• Tējkarote vaniļas ekstrakta

Pagatavošana.

Bļodā sajauc kviešu miltus, cukuru, sāli, cepamo pulveri, sodu un maltu kanēli. Putojamajā traukā olas saputo kopā ar krējumu, eļļu un vaniļas ekstraktu. Pievieno sauso sastāvdaļu maisījumu un rūpīgi samaisa. Pieliek smalkos gabaliņos sagrieztus rabarberus. Iepilda mafinu trauciņos 2/3 no to tilpuma un uzkaisa pustējkaroti cukura un kanēļa maisījuma (5 ēdamkarotes cukura, 1 tējkarote kanēļa). Cep +190 °C, kamēr mafini kļūst zeltaini brūni (vidēji 20–25 minūtes).

Pievienot komentāru