Praktiski
Receptes

Rabarberu mafini0

Foto – AIja Geida

Sastāvdaļas
• 400 g rabarberu
• 250 g kviešu miltu
• 100 g brūnā cukura
• 120 g skābā krējuma
• 2 olas
• 1 tējkarote malta kanēļa
• 2 tējkarotes cepamā pulvera
• Pustējkarote sodas
• Pustējkarote sāls
• 6 ēdamkarotes olīveļļas
• Tējkarote vaniļas ekstrakta

Pagatavošana.

Bļodā sajauc kviešu miltus, cukuru, sāli, cepamo pulveri, sodu un maltu kanēli. Putojamajā traukā olas saputo kopā ar krējumu, eļļu un vaniļas ekstraktu. Pievieno sauso sastāvdaļu maisījumu un rūpīgi samaisa. Pieliek smalkos gabaliņos sagrieztus rabarberus. Iepilda mafinu trauciņos 2/3 no to tilpuma un uzkaisa pustējkaroti cukura un kanēļa maisījuma (5 ēdamkarotes cukura, 1 tējkarote kanēļa). Cep +190 °C, kamēr mafini kļūst zeltaini brūni (vidēji 20–25 minūtes).

Saistītie raksti
LA.lv
Inita Šteinberga
Praktiski
Liekam gulēt hortenzijas
20 stundas
PR
Praktiski.lv
Praktiski
Pētījums: Teju 95% Latvijas iedzīvotāju valsts svētkus svin tuvinieku lokā
21 stundas
AS
Anna Skariņa
Praktiski
Kraukšķīgas un cukurotas biezpiena bumbiņas
22 stundas

Lasītākie raksti

Par svarīgo

ML
Māra Libeka
Latvijā
“Tautai Latvijā nekad tik labi nav gājis kā tagad.” Saruna ar Lidiju Doroņinu-Lasmani 5
Intervija 3 stundas
LE
LETA
Dabā
Daudzviet Latvijā pārspēts 14.novembra siltuma rekords
55 minūtes
EF
Eduards Filippovs
Ekonomika
Eduards Filippovs: Straujais algu pieaugums turpina iznīcināt uzņēmumu peļņu. Ko darīt? 5
3 stundas
LE
LETA
Latvijā
Samazina bezdarbnieka pabalsta izmaksas laiku un apmēru
9 minūtes
LE
LETA
Pasaulē
Koledžā Krievijā notikusi apšaude; ir bojāgājušais un ievainotie
1 stunda