Praktiski
Receptes

Pupiņu, mencas un skābeņu sautējums0

Foto – Matīss Markovskis

Sastāvdaļas
200 g lielo balto pupu
600 g mencas filejas
neliels sīpols
2 ķiploka daiviņas
ēdamkarote sviesta
timiāns
sāls
pipari

Pagatavošana.
Pupas iemērc un nākamajā dienā izvāra mīkstas.

Sīpolu, ķiploku un timiānu sakapā un apcep sviestā līdz zeltainumam. Pievieno pupas un visu sautē 5 minūtes. Pieber sāli un piparus pēc garšas. Pieliek mencas gabalus un un turpina karsēt, līdz zivs gatava. Tas notiek ātri – jau pēc kādām 5 minūtēm zivs fileja sāk dalīties gabaliņos.

!!! Sāli un piparus noteikti pievieno, vēl pirms ieliek zivi. Tas tādēļ, lai sautējumu ar zivi nemaisītu, citādi maigā mencas fileja izjuks.

LA.lv
ŽD
Žanna Damme
Praktiski
Krēmīga un maiga šampinjonu biezeņzupa
9 stundas
IL
Ilze Līvmane
Praktiski
Netīrs un nošņurcis karogs. Vai kāds vispār kontrolē Latvijas karogu stāvokli?
10 stundas
Inita Šteinberga
Praktiski
Atā, skaistā fuksija! Tiekamies pavasarī!
11 stundas

Lasītākie raksti

Par svarīgo

ZE
Zane Eniņa
Latvijā
“Raudāju ikreiz, kad domāju par pamestajiem…” Linda Penēze bērnu slimnīcā izveido auklīšu dienestu
3 stundas
JL
Juris Lorencs
Latvijā
Juris Lorencs: Par ko mums stāsta šīs divas karjeras – Rotko un Porziņģa?
1 stunda
SK
Skaties.lv
Veselam
Stradiņa slimnīcā jauna iekārta vēža ārstēšanai ar staru terapiju
1 stunda
LE
LETA
Pasaulē
Plūdu dēļ slēgts Venēcijas Svētā Marka laukums
2 stundas
LA
LA.LV
Latvijā
Kā izskatīsies izgaismotais Brīvības piemineklis?
2 stundas