Praktiski
Receptes

Pufīgās un zīdainās mini fritatas – bagātīgām brokastīm, vieglām pusdienām un vakara uzkodām0

FOTO: Videovirtuve.lv

Sastāvdaļas

8 lielas olas

120 ml pilnpiena

1/2 tējk. svaigi maltu melno piparu

1/4 tējk. sāls

120 g sakapātu plānu vītinātā šķiņķa šķēlīšu

40 g svaigi sarīvēta Parmas siera

2 ēd. k. sīki sakapātu svaigu pētersīļu

Pagatavošana

Cepeškrāsni sakarsē līdz 190*C. Veidni 24 mafiniem ieziež vai izsmidzina ar eļļu.

Lielā bļodā rūpīgi sakuļ olas, pienu, piparus un sāli. Iemaisa šķiņķi, sieru un pētersīļus.

Maisījumu pilda veidnītēs gandrīz līdz augšai.

Cep krāsnī 8-10 minūtes, līdz olu maisījums paceļas un viducī nedaudz uzpūšas.

Ar lāpstiņu atdala fritatas no veidnīšu malām un uzslidina uz šķīvja. Pasniedz siltas.

 

Avots: videovirtuve.lv

Saistītie raksti
LA.lv