Konservēšana, Receptes

Piparmētru ievārījums pret saaukstēšanos. Neparasta recepte

Foto - Fotolia

Piparmētru ievārījums ar citronu ne tikai atsvaidzinās tavu tējas rituālu, bet arī paaugstinās imunitāti un uzlabos veselību. Kamēr vēl zaļās, smaržīgās lapiņas nav nokodusi salna, pamēģini to pagatavot arī tu!

Sastāvdaļas

300 g piparmētru
2 citroni
1 kg cukura
0,7 l ūdens

Piparmētru ievārījuma pagatavošana ziemai

1. Lapiņas un ziedus atdala no zariem, stiebriem un nejauši līdzi noplūktiem zāles stiebriņiem. Rūpīgi noskalo, pārlej ar ūdeni un liek uz vidējas uguns karsēties.

2. Citronus kopā ar mizu sagriež mazos gabaliņos. Liek ūdenī ar piparmētrām un vāra 10 minūtes. Nogriež uguni un liek ievilkties uz 24 stundām.

3. Citronu un piparmētru maisījumu ar tīrām rokām nospiež, uzlējumu izkāš caur marli. Pievieno cukuru un samaisa.

4. Liek uz lēnas uguns un vāra aptuveni 3 stundas, pastāvīgi noņemot putas. Gatavo ievārījumu liek izkarsētās stikla burkās un aizvāko ar konservu vākotāju.

1 komentārs

  1. Uzreiz pateikšu,ka tik zaļu krāsu iegūst tikai ar pārtikas krāsvielas palīdzību.un izmantojot citronu ievārījums drīzāk būs kā biezs sīrups.es liku pektīnu,tad tiešām ir tik biezs kā želeja.pektīnu gatavoju pati.1kg zaļu,skābu ābolu uz 1l ūdens.uz iegūto šķidruma tikpat cukura.bet…želeja ir stipri salda tad.

Pievienot komentāru