Pamatēdieni, Receptes

Pilngraudu pica. “Astro’n’out” solistes Māras recepte

Foto - Anda Krauze

Starp mēģinājumiem un koncertiem grupas “Astro’n’out” soliste Māra Upmane-Holšteina atrada laiku, lai pabūtu kopā ar “Mājas Viesi”. Pašlaik vēl norisinās grupas jaunā albuma “URDA” koncerttūre, kuras viens no pēdējiem koncertiem notika 24. martā koncertzālē “Palladium”.

Pusdienošanas laikā uz mums aizrautīgi, lielās zilās acis nenolaidis, skatās Māras pusgadu vecais dēliņš Ezra Klāvs. Meita Ronja savukārt jau ir pietiekami liela un savas ikdienas gaitas pavada bērnudārzā. Taisni žēl, jo Māra mums izstāsta, cik ļoti mazajai Ronjai patīk šiverēties pa virtuvi: “Ronjai ļoti patīk gatavot ēst. Viss sākās ar piparkūku cepšanu, un tagad kopā taisām picas, cepumus un citus gardumus – ģimenes lieta. Bet atzīšos, ka mūsu mājās galvenais pavārs ir mans vīrs Jānis.” Māra atklāj, ka reiz pienācis brīdis, kad viņi sapratuši – tiek ēsts pārāk neveselīgi! Kopš tā laika garšīgos produktus ģimenei piegādā kāds zemnieks. Arī mums bija iespēja nogaršot ko ārkārtīgi veselīgu – smūtiju no zirņu mikrozaļumiem, nātru pulvera un kaņepju proteīna, kuru Māra, starp citu, gatavoja pirmo reizi: “Šādas lietas man ir ļoti grūti iemānīt vīram, bet es cenšos. Sākumā jau mēs patiešām nezinājām, kā reaģēt uz lauku labumiem, piemēram, lauku vistiņa ir tāda sportiska, muskuļaina, līdz ar to arī sīksta – ne tāda, kādu esam pieraduši iegādāties lielveikalā. Bet tagad mēs vismaz zinām, ko ēdam.” Māra aicina un novēl ēst veselīgāk, pavadīt laiku kopā ar saviem mīļajiem, domāt pozitīvāk un neļaut sev darīt pāri: “Kad eju pa ielu un neesmu pārliecināta, kāds ir cilvēks, kurš nāk man pretī, un ko viņš domā, es iestāstu sev, ka man apkārt ir zils aplis, zila gaismiņa, un neviena slikta doma man netiek klāt. Viss jau ir tikai un vienīgi mūsu galvās. Būsim labi mēs paši, un viss būs kārtībā.”

Pilngraudu pica

Uz pannas izklāj jau gatavu pilngraudu rauga mīklu no “Grauda spēka”.

Pa virsu uzklāj bazilika–tomātu mērci no “Rundāles” produkcijas.

Mazos gabaliņos sagriež papriku, sīpolus, tomātus – uzliek virsū mīklai.

Uz picas uzrīvē Krievijas sieru.

Tad uzliek gaļiņu pēc izvēles, šajā gadījumā tika izmantoti bekona gabaliņi.

Picu cep 180 grādu temperatūrā apmēram 15 minūtes.

Pievienot komentāru