Praktiski
Receptes

Pilngraudu pankūkas skaistam brīvdienu rītam 0

Foto – Anda Krauze

Sastāvdaļas
500 ml piena (150 ml saldā krējuma+350 ml ūdens)
40 g gaišā muskavado vai demerara cukura
250 g vidēji rupji maltu pilngraudu miltu
3 vidēji lielas olas
1 ēd. k. vaniļas ekstrakta
1/2 apelsīna mizas, smalki sarīvētas
nedaudz kardamona pulvera, ja vēlas

Pagatavošana.

Bļodā ieber miltus, sāli un cukuru. Uztaisa vidū caurumu. Iesit olas un pielej 1/4 l piena, un ar putojamo slotiņu maisa, lēnām iemaisot miltus. Kad masa vidū ir viendabīga, pielej vēl pienu un iemaisa – tā pa daļām pievieno visu pienu. Tad pievieno apelsīna miziņas, vaniļu un kardamonu. Samaisa un masu pārvelk ar pārtikas plēvi. Liek ledusskapī uz 4–12 h (vakarā ieliek, un no rīta būs gatavs).

Lai uzceptu – sakarsē pannu, iesmērē ar nedaudz sviesta un lej kausiņu mīklas (pirms pirmās pankūkas cepšanas masu samaisa). Cep no abām pusēm, kamēr zeltainas. Pasniedz, ar ko vēlas, – šokolādes krēmu, putukrējumu vai ievārījumu.

LA.lv
PR
Praktiski.lv
Praktiski
Pašas gatavotas pretcelulīta ziepes ar kafiju, olīveļļu un jūras sāli
23 stundas
IK
Ilona Klovāne
Praktiski
Hurma no sēklas… Izdosies?
1 diena
Inita Šteinberga
Praktiski
Rudenī uzzied ceriņi un kastaņas. Kas ar augiem notiks pavasarī?
1 diena

Lasītākie raksti

Par svarīgo

LA
LA.lv
Kultūra
FOTO: Latvijas simtgades stāsts izskan fantastiskā deju lielizrādē “Abas Malas”
3 stundas
LE
LETA
Dabā
Laika prognoze: kādi laikapstākļi sagaida valsts svētkos, un vai būs labi redzams salūts?
5 stundas
LA
LA.lv
Kultūra
VIDEO. Roze Stiebra: Nevajag Latviju saķemmēt, vienkārši jādzīvo
4 stundas
RO
Regīna Olševska
Veselam
Neķeries pie darba saīgušu prātu. 104 gadus vecās Lidijas Katrīnas Sīmanes atziņas
2 stundas
IS
Ilmārs Stūriška
Sports
Mūsu zeme – Latvija! Mūsu sporta izcilību vēlējumi valsts 100. dzimšanas dienā
4 stundas