Praktiski
Receptes

Pilngraudu kēksiņi ar batāti, riekstiem un rozīnēm 0

Foto: Matīss Markovskis

Sastāvdaļas
180 g rīvētas batātes (saldais kartupelis)
120 g pilngraudu miltu
60 ml grieķu jogurta
85 g brūnā cukura
60 g valriekstu
60 g rozīņu
ola
25 ml olīveļļas
tējkarote cepamā pulvera
tējkarote kanēļa
tējkarote malta ingvera
šķipsniņa malta muskatrieksta
šķipsniņa sāls

Pagatavošana.
Vienā bļodā sajauc visas sausās sastāvdaļas: miltus ar cepamo pulveri, cukuru, sāli un garšvielas (kanēli, ingveru, muskatriekstu).

Otrā, lielākā bļodā saputo olu, pievieno olīveļļu un grieķu jogurtu, samaisa. Nomizo batāti, sarīvē uz smalkās rīves un pievieno bļodas saturam. Turpat ieber sadrupinātus valriekstus un nomazgātas rozīnes.

Pēc tam šīs bļodas saturam pievieno iepriekš sajaukto sauso sastāvdaļu maisījumu un visu kārtīgi samaisa viendabīgā masā.

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem. Mafinu pannā izkārto papīra formiņas, katrā ar ēdamkaroti liek kēksiņu mīklu – divas trešdaļas no formiņas.

Pannu liek cepeškrāsns vidējā nodalījumā, cep aptuveni 25 minūtes. Izņem no krāsns, atdzesē 10 minūtes. Formiņas izņem no pannas.

Batātes vietā var izmantot ķirbi vai burkānus.

Mafinus var cept no rīta un baudīt siltus, un var pagatavot arī iepriekšējā vakarā, ja rīts ir pārlieku steidzīgs. Kēksiņi tikpat labi garšo arī auksti.

Svētku reizē mafinus var pasniegt, rotātus ar maskarpones un apelsīnu krēmu (to uzspiež ar konditorejas maisiņu).

LA.lv