Pamatēdieni, Receptes

Pildītie kaneloni makaroni

Foto - Anda Krauze

Sastāvdaļas – 500 g maltās gaļas, 40 ml ūdens, maltās gaļas garšviela, gaļas garšviela ar timiānu, sāls, malti pipari, svaigs burkāns, sīpols, 200 ml saldā krējuma, 2 olas, 80 g siera, sāls, konservēti tomāti, tomātu sula, kaneloni makaroni.

Pagatavošana.

Malto gaļu sajauc ar ūdeni. Pievieno garšvielas un pierīvē vienu svaigu burkānu. Klāt piegriež sīpolu. Visu vienmērīgi samīca. Mērcei sakuļ olas, pievieno saldo krējumu, garšvielas (kaltētās dilles, selerijas vai jau gatavās salātiem paredzētās garšvielas). Pielej nedaudz konservēto tomātu sulas, tad pierīvē sieru.

Sagriež konservētos tomātus (0,7 l kārbiņa). Ietauko cepamo formu, kaneloni makaronu caurulītēs iepilda maltās gaļas maisījumu. Makaronus kārto cepamajā formā. Pa virsu makaroniem liek sagrieztos tomātus un uzlej iepriekš sagatavoto mērci. Liek cepties līdz 200 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī un cep apmēram 40 minūtes. Ja virspuse kļūst skaisti brūna, taču makaroni joprojām ir stingri, makaroniem uzklāj folliju un turpina cept. Gatavību var pārbaudīt ar koka iesmiņu.

Pievienot komentāru