Praktiski
Receptes

Pildīti kartupeļi ar olu un šķiņķi0

Foto-Ruslan Mitin/Shutterstock

Sastāvdaļas
4 lieli kartupeļi
4 olas
4 šķiņķa šķēles
2 ēdamkarotes sviesta
pustējkarote sāls
pasniegšanai zaļumi

Pagatavošana.
Lai ēdiens ātrāk būtu gatavs, kartupeļus var iepriekš novārīt ar visu mizu. Ja nav novārīti, tos vairākās kārtās ietin folijā un cep uz grila oglēm, ugunskura oglēs vai cepeškrāsnī 180 grādos. Atkarībā no kartupeļu šķirnes un lieluma gatavošanas ilgums var būt 45–75 minūtes. Kad kartupeļi gandrīz mīksti, tiem mazliet nogriež augšpusi un sakārto katru folijas ligzdiņā. Pēc tam ar ēdamkaroti vidū izgrebj iedobīti, ieliek mazliet sviesta, iesit pa olai, saliek virsū bekona šķēles, pārkaisa ar sāli un liek uz oglēm, grila restēm vai cepeškrāsnī cepties 10–15 minūtes, līdz ola izcepusies un šķiņķis sačokurojies. Pasniedz, pārkaisītu ar zaļumiem.

LA.lv
IL
INESE LIEPIŅA
Praktiski
Brokastu granola – veselīgam dienas sākumam
13 stundas
IB
Indulis Burka
Praktiski
Karstā kūpināšana katrai gaumei. 4 dažādu kūpinātavu shēmas ar veidošanas aprakstiem
22 stundas
IB
Indulis Burka
Praktiski
Jumtu labāk sakopt sausā laikā, nevis kad jau pil griesti
23 stundas

Lasītākie raksti

Par svarīgo

LE
LETA
Ekonomika
Izstrādātā garantēto atlīdzību izmaksu kārtība pensionāriem esot nesaprotama
2 stundas
LA
LA.LV
Pasaulē
FOTO: Latvijas un Lietuvas prezidentu tikšanās uz Latvijas-Lietuvas robežas Grenctālē
2 stundas
LE
LETA
Pasaulē
Sekojot Baltijas valstu paraugam, tūkstošiem “Honkongas ceļa” dalībnieku apliecina savu vienotību
1 stunda
LE
LETA
Dabā
Brīvdienās būs lielākoties saulains laiks
6 stundas
SK
Skaties.lv
Latvijā
Nāvējošās šūpoles: Limbažos bojā gājusi septiņus gadus veca meitenīte
38 minūtes