Praktiski
Receptes

Pildīti kartupeļi ar olu un šķiņķi0

Foto-Ruslan Mitin/Shutterstock

Sastāvdaļas
4 lieli kartupeļi
4 olas
4 šķiņķa šķēles
2 ēdamkarotes sviesta
pustējkarote sāls
pasniegšanai zaļumi

Pagatavošana.
Lai ēdiens ātrāk būtu gatavs, kartupeļus var iepriekš novārīt ar visu mizu. Ja nav novārīti, tos vairākās kārtās ietin folijā un cep uz grila oglēm, ugunskura oglēs vai cepeškrāsnī 180 grādos. Atkarībā no kartupeļu šķirnes un lieluma gatavošanas ilgums var būt 45–75 minūtes. Kad kartupeļi gandrīz mīksti, tiem mazliet nogriež augšpusi un sakārto katru folijas ligzdiņā. Pēc tam ar ēdamkaroti vidū izgrebj iedobīti, ieliek mazliet sviesta, iesit pa olai, saliek virsū bekona šķēles, pārkaisa ar sāli un liek uz oglēm, grila restēm vai cepeškrāsnī cepties 10–15 minūtes, līdz ola izcepusies un šķiņķis sačokurojies. Pasniedz, pārkaisītu ar zaļumiem.

LA.lv
IK
Ilona Klovāne
Praktiski
Fizāļi – kā iegūt labu ražu?
1 diena
IL
Ilze Līvmane
Praktiski
Vai slimības pabalstu var saņemt arī tētis vai omīte?
2 dienas
AK
Aiva Kalve
Praktiski
Mazie tomātiņi šogad kā krelles! Receptes gardai maltītei un ne tikai
2 dienas

Lasītākie raksti

Par svarīgo

IE
Ināra Egle
Latvijā
Purgailei ir izredzes
2 stundas
LA
LA.LV
Latvijā
Jaunākais par notikušo Juglā: Mājā atrasts liels daudzums sālsskābes un miris cilvēks
1 stunda
LE
LETA
Dabā
Latvijā sāksies laikapstākļu pārmaiņas
51 minūtes
LE
LETA/LA.LV
Sports
VIDEO: Bļugers eleganti izrēķinās ar “Panthers” vārtsargu
15 minūtes
JL
Juris Lorencs
Latvijā
Juris Lorencs: Pie horizonta – aizstājošā migrācija? Atbraucēji integrēsies jau esošajā krievvalodīgajā vidē
2 stundas