Praktiski
Receptes

Pildītas oliņas: saldas un sāļas uzkodas svētku galdam0

Foto-Džuljeta Leiterte

Autore: Džuljeta Leiterte

Fantastiski skaistas uzkodas olu izskatā rotās jebkuru svētku galdu. Šādi var pagatavot gan gaļas, gan saldās oliņas. Vajadzēs vairākas tukšas olu čaumalas, želatīnu un dažādus produktus pēc izvēles.

Nomazgātai olai apaļajā galā ar asu nazi izurbina caurumu. Izlej olas saturu traukā (no tā var cept omletes vai pankūkas, vai ko citu). Olas čaumalas izskalo un piepilda ar smalki sagrieztiem produktiem pēc izvēles. Vienā variantā iepilda vārītu vistas gaļu, konservētu kukurūzu un smukumam pieliek redīsa lapiņu, otrā variantā – ceptas reņģes gabaliņiem pievieno marinētus sīpolus, konservētas kukurūzas šķēlītes un kripatās sagrieztu papriku. Sagatavo želatīnu, kā norādīts uz iepakojuma: olām ar gaļu – vistas gaļas buljonu, reņģēm – marinādi.

Saldajiem pildījumiem – sīki sagriež ananasu gabaliņus no kompota, nedaudz svaigas zemenes, mellenes smukumam, pievieno želatīnu šķidrajam kompotam.

Sapildītās olas saliek ledusskapī. Pirms likšanas uz galda noteikti noņemt čaumaliņas un olu plēvītes.

LA.lv
PR
Praktiski.lv
Praktiski
Šokolādes braunijs krūzītē. Pagatavo 5 minūtēs! VIDEORECEPTE
10 stundas
IL
Ilze Līvmane
Praktiski
Nosacījumi apgādnieka zaudējuma pensijas saņemšanai. Vai pienākas arī pilngadīgiem bērniem, kas turpina mācīties?
11 stundas
IK
Ilona Klovāne
Praktiski
Vai gladiolu sīpolus pa ziemu var parafinēt? Kā tos labāk uzglabāt?
12 stundas

Lasītākie raksti

Par svarīgo

LE
LETA
Latvijā
Lecis “RNP” valdes atlaišanu skaidro ar “RS” mēģinājumu iekasēt vairāk nekā 1,2 miljonus eiro
27 minūtes
IK
Ilze Kuzmina
Latvijā
Vai nākotnē latviešu valoda būs tikai ķēķa valoda? 5
4 stundas
RR
Raivo Rosts
Ekonomika
Raivo Rosts: Kā mobilās tehnoloģijas ļauj pelnīt vairāk
3 stundas
LE
LETA
Latvijā
Tiesa ļauj valdībai iecelt jaunu LU rektora vietas izpildītāju
3 stundas
LA
LA.LV
Sports
Bobsleja un skeletona saime sezonu sagaida ar jauniem izcaicinājumiem
2 stundas