Praktiski
Receptes

Pildīta forele ar krāsnī ceptiem kartupeļiem un tomātiem0

Foto: Shebeko/Shutterstock

Sastāvdaļas
• 2 foreles
• 200 g sviesta
• puscitrons (vai laims)
• 3 ķiploka daiviņas
• 1 ēdamkarote olīveļļas
• 50 ml baltvīna
• neliels saišķis pētersīļu
• neliels saišķis diļļu
• citronpipari
• sāls

Pagatavošana.
Zivis izskalo ar aukstu ūdeni un nosusina. No iekšpuses un ārpuses uzbārsta sāli un citronpiparus (sāls jāber uzmanīgi, jo tas jau ir citronpiparu sastāvā). Aptuveni trešdaļai sviesta paciņas pievieno sagrieztus pētersīļus un dilles, šķipsniņu sāls un nedaudz citrona sulas, samaisa un masu pilda zivs vēderā. Pildījumam uzspiež ķiploku (katrai zivij – pa pusotrai ķiploka daiviņai). Tad foreles ievieto ar sviestu ietaukotā cepeštraukā, aplaista ar vīnu un nedaudz olīveļļas, uz augšējā sāna uzliek sviesta piciņas un pāris citrona šķēlīšu. Cep 200 °C aptuveni 20 minūtes.

Var pasniegt ar salātiem, kas pagatavoti no avokado, dzeltenajiem tomātiem un sarkanajiem sīpoliem, kam uzbārstīti pipari un sāls, uzslacīta laima sula un olīveļļa.

LA.lv
PR
Praktiski.lv
Praktiski
Kādu ēdienu nekad nepasūtīt restorānā? Kad labāk paēst mājās? Iesaka pasaulslavenais pavārs Gordons Remzijs
5 stundas
IL
Ilze Līvmane
Praktiski
Muitojamie sūtījumi no trešajām valstīm tagad jādeklarē elektroniski. Kas par to jāzina?
6 stundas
ML
Māra Lapsa
Praktiski
Piesātināta Ziemassvētku brendija kūka, kuru sāk gatavot vairākas nedēļas pirms baudīšanas
7 stundas

Lasītākie raksti

Par svarīgo

LE
LETA
Latvijā
Valdība nolemj veidot jaunu kompāniju, lai pārņemtu Rīgas un Ventspils ostas
3 stundas
LE
LETA
Dabā
Ceturtdien daudzviet gaidāms neliels sniegs un lietus
1 stunda
LA
LA.LV
Pasaulē
Urzula fon der Leiena: Eiropas zaļais kurss
42 minūtes
IE
Ināra Egle
Latvijā
Rīgas domes vēlētāji varēs tikt pie divām balsīm?
1 stunda
LE
LETA
Latvijā
Grib mainīt atlaižu kritērijus ārvalstu pensionāriem sabiedriskajā transportā
1 stunda