Praktiski
Receptes

Pīlādžu–mežrozīšu ievārījums0

Foto: Aija Geida

Sastāvdaļas
• 500 g mežrozīšu paaugļu
• 100 g pīlādžogu
• 600 g cukura
• 300 ml ūdens

Pagatavošana.
Pīlādžogas attīra un nomazgā. Mežrozīšu paaugļus nomazgā, nosusina, pārgriež uz pusēm, izņem sēkliņas un rūpīgi iztīra matiņus. To vieglāk izdarīt gataviem augļiem (bet ne mīkstiem), jo zaļie asie matiņi ļoti stingri turas klāt. Attīrītus augļus rūpīgi nomazgā aukstā ūdenī (vismaz 6–8 ūdeņos), kamēr vairs pa virsu nepeld asie matiņi. Pēc tam augļus kopā ar pīlādžogām samaļ gaļas mašīnā. Iegūto masu liek katlā, pieber cukuru, pārlej ūdeni un vāra uz nelielas uguns 45 minūtes, līdz masa sabiezē. Sapilda burciņās un aizvāko.

LA.lv
ML
Māra Lapsa
Praktiski
Pikantie kabaču salāti
1 diena
PR
Praktiski.lv
Praktiski
Bērtuļa dienas gadatirgu kalendārs visā Latvijā 24. – 25. augustā
1 diena
PL
Praktiskais Latvietis
Praktiski
Kā tīrīt mīkstās mēbeles – no košļenēm, traipiem un smakām
1 diena

Lasītākie raksti

Par svarīgo

LA
LA.LV
Kultūra
FOTO: Spēcīgām emocijām pildīts izskan Baltijas ceļa 30. gadadienas koncerts Likteņdārzā
2 stundas
ZB
Zigmunds Bekmanis
Laukos
FOTO: Gar Peipusu pa Sīpolu ceļu. Top jauns pārgājienu maršruts no Rīgas līdz Tallinai
1 stunda
LE
LETA
Sports
Samoilovs/Šmēdiņš iekļūst Jūrmalas trīs zvaigžņu posma finālā
2 stundas
DJ
Dace Judina-Nīmane
Kultūra
Vija bija kā lampiņa, uz kuru visi tiecās. Saruna ar Dairu Āboliņu par filmas tapšanu 3
6 stundas
JL
Juris Lorencs
Latvijā
Juris Lorencs: Baznīca vēlas runāt par politiku
56 minūtes