Praktiski
Receptes

Pikantās tortillas – uzkoda pie alus0

Foto: Aija Geida

Sastāvdaļas
• 12 tortillas,
• 250 – 300 g Krievijas siera,
• 3 ēdamkarotes tomātu pastas,
• 6 ēdamkarotes skābā krējuma,
• 2 lielas ķiploka daiviņas,
• ¼ tējkarotes maltu melno piparu,
• 1 tējkarote cukura,
• ½ tējkarotes sāls,
• zaļumi.

Pagatavošana.
Vispirms uz +200 °C uzliek sildīties cepeškrāsni, tad pagatavo mērcīti, sajaucot skābo krējumu ar tomātu pastu un pievienojot maltus melnos piparus, sāli, cukuru un sakapātus ķiplokus. Rūpīgi izmaisa, līdz cukurs izkusis. Uz rupjas rīves sasmalcina Krievijas sieru. Ņem tortillas plāksni, apsmērē ar mērci, pārkaisa ar sieru un zaļumiem un uzliek otru tortillu, kas pirms tam nedaudz apsmērēta ar mērcīti. Mazliet piespiež un sagriež 6 daļās. Saliek uz cepešpannas, kas izklāta ar cepamo papīru, un cep uzkarsētajā cepeškrāsnī 7 – 8 minūtes. Uzkodas gatava. Garda gan silta, gan auksta.

LA.lv
ĀR
Ārija Rudlapa
Praktiski
Lielais ražas laiks. Kas darāms dārzā 16. – 23. septembrī
1 diena
RR
Rebeka Rogale
Praktiski
Virtuves izlietņu veidi un to priekšrocības. Kuru izvēlēties?
1 diena
Inita Šteinberga
Praktiski
Sagatavo kompostu pavasarim: ko noteikti tajā nevajag likt
1 diena

Lasītākie raksti

Par svarīgo

GS
Gundega Skagale
Dabā
Latvijā izstrādāts depozīta automāts, kas darbojas ar mākslīgā intelekta palīdzību 1
4 stundas
LE
LETA/LA.LV
Sports
VIDEO: Latvieši iemet divus pirmos vārtus sezonā, “Dinamo” ar raksturu izrauj uzvaru
3 stundas
LE
LETA/LA.LV
Latvijā
“Process reizēm ir emocionāls.” Koalīcijas partneri sola atbalstu pašvaldību reformas turpināšanā 1
6 stundas
SK
Skaties.lv
Latvijā
VIDEO. “Viņa aizmiga…” Džipa vadītāja pie Ķekavas apļa ietriecas kravas auto sānā
3 stundas
LE
LETA
Dabā
Otrdien Latviju sasniegs ciklons, atnesot stipru lietu un krusu
10 stundas