Praktiski
Receptes

Pikantas brusketas ar tomātiem0

Foto: Marta Purmale

Sastāvdaļas
* 4 vidēja lieluma tomāti
* 2 šķēles saulē kaltētu tomātu
* neliels sarkanais sīpols
* neliels saišķis svaiga bazilika
* 50 ml labas olīveļļas
* kukulītis itāļu maizes ciabatta (der arī jebkura cita gaišā maize, kas nav smagnēja)
* 2 vidēja lieluma ķiploka daiviņas

Pagatavošana.
Tomātus sagriež kubiciņos. Sakapā sīpolu, saulē kaltētos tomātus un baziliku. Visu sajauc ar pusotru ēdamkaroti olīveļļas – tā ir salsa, ko liksim uz maizēm. Maizi sagriež šķēlēs, apgrauzdē tosterī vai uz pannas, lai kļūst brūni zeltaina. Kamēr šķēles vēl siltas, tās ierīvē ar ķiploka daiviņām – grauzdētā maize tās labi sarīvē. Tad katru pārlaista ar olīveļļu. Uz grauzdētajām šķēlēm kārto tomātu un sagatavoto salsu, dekorē ar baziliku vai citiem zaļumiem, piemēram, svaigu zaķskābenes lapiņu.

Pavāra piebilde

Brusketai var izmantot dažādus svaigus vai marinētus dārzeņus, labi sader ar avokado un zaļumiem. Ļoti labi garšo, ja piegriež balto sīpolu.

LA.lv
PR
Praktiski.lv
Praktiski
Izveido patriotisku piespraudi pats! Darba gaita soli pa solim. VIDEO 1
3 dienas
PR
Praktiski.lv
Praktiski
Lai svētku galdauts sniegbalts! Neticami efektīvs pašgatavots līdzeklis – iztīra pat vecus traipus!
3 dienas
AS
Anna Skariņa
Praktiski
Kaut ko ļoti vēlies? Nav nekā neiespējama!
3 dienas

Lasītākie raksti

Par svarīgo

LA
LA.LV
Latvijā
Solidaritāte, cieņa un drosme. Valsts prezidenta Egila Levita runa pie Brīvības pieminekļa
10 stundas
LA
LA.LV
Latvijā
Foto. Svētku uguņošana priecē iedzīvotājus gan Rīgā, Daugavmalā, gan pie televizoru ekrāniem
7 stundas
LE
LETA
Latvijā
Foto. Lāpu gājiens Rīgā pulcē tūkstošiem dalībnieku
9 stundas
LK
Linda Kusiņa-Šulce
Kultūra
Atdot daļiņu no saņemtā. Saruna ar Jāni Lūsēnu
Intervija 14 stundas
SM
Signe Mengote
Ekonomika
Jāvērtē pēc spējām, nevis diagnozes. Kā mazināt plaisu starp darba devējiem un invalīdiem
14 stundas