Praktiski
Receptes

Pienā vārīti jaunie kartupelīši ar biezpiena mērci 0

Foto-diamant24/Shutterstock

Sastāvdaļas
• 1 kg jauno kartupelīšu
• 0,5 l piena
• 400 g biezpiena
• 200 ml saldā krējuma
• 2 cieti vārītas olas
• dažas olīvas
• zaļumi
• salātu lapas

Pagatavošana.

Kartupelīšus nomazgā un noberž, liek katlā un sālsūdenī vāra pusmīkstus. Tad ūdeni nolej, pārlej uzkarsētu pienu tā, lai būtu mazliet pārsegti. Pa reizei apmaisot, vāra mīkstus.
Biezpienu sajauc ar krējumu un sāli. Olas sagriež četrās daļās.
Kartupeļus liek šķīvjos uz salātu lapām. Klāt pasniedz biezpiena mērci un olu ceturtdaļas. Pārkaisa ar zaļumiem un olīvu šķēlītēm.

LA.lv
PR
Praktiski.lv
Praktiski
Pašas gatavotas pretcelulīta ziepes ar kafiju, olīveļļu un jūras sāli
21 stundas
IK
Ilona Klovāne
Praktiski
Hurma no sēklas… Izdosies?
21 stundas
Inita Šteinberga
Praktiski
Rudenī uzzied ceriņi un kastaņas. Kas ar augiem notiks pavasarī?
1 diena

Lasītākie raksti

Par svarīgo

LA
LA.lv
Kultūra
Latvijas simtgades stāsts izskan fantastiskā deju lielizrādē “Abas Malas”
1 stunda
LE
LETA
Dabā
Laika prognoze: kādi laikapstākļi sagaida valsts svētkos, un vai būs labi redzams salūts?
2 stundas
LA
LA.lv
Kultūra
VIDEO. Roze Stiebra: Nevajag Latviju saķemmēt, vienkārši jādzīvo
1 stunda
RO
Regīna Olševska
Veselam
Neķeries pie darba saīgušu prātu. 104 gadus vecās Lidijas Katrīnas Sīmanes atziņas
8 minūtes
IS
Ilmārs Stūriška
Sports
Mūsu zeme – Latvija! Mūsu sporta izcilību vēlējumi valsts 100. dzimšanas dienā
2 stundas