Praktiski
Receptes

Pienā mērcēta cepta siļķes fileja – īsteni latviska maltīte0

Foto – Karīna Miezāja

Sastāvdaļas – kartupeļi, sālīta siļķe, eļļa, piens, biezpiens, saldais krējums, sīpoli, etiķis, cukurs, sāls.

Panēšanai – milti, ola, rīvmaize.

Pagatavošana.

Nomizotus kartupeļus sagriež stienīšos, ber sakarsētas eļļas katlā un cep, līdz tie gaiši brūni un kraukšķīgi. Lai biezpiens kļūtu gaisīgāks, to viegli sakuļ ar blenderi vai ar rokām, pievieno sakultu saldo krējumu. Biezpiena masu pilda izdobta sīpola pusītē, virsū liek ļoti plāni sagriezta, marinēta sīpola šķēlītes. Iepriekš tās pusstundu tur marinādē, kas gatavota, ūdenim pievienojot etiķi, mazliet cukura, sāls, var pievienot arī citrona sulu vai eļļu. Iztīrītu sālītu siļķi trīs līdz četras stundas mērcē pienā, tad atdala fileju. Katru filejas pusīti liek uz kārtīgi sakarsētas pannas, kas apslacīta ar eļļu. No katras puses cep divas minūtes. Otrs variants – pienā izmērcēto siļķes fileju panē miltos, olā un rīvmaizē, pēc tam, lai rīvmaize nesadeg, cep eļļā uz mēreni sakarsētas pannas. Cepto siļķes fileju pasniedz kopā ar frī kartupeļiem, biezpiena masu, marinētiem sīpoliem un citrona daiviņām. Rotā ar ķiršu tomātiņiem un zaļumiem.

LA.lv
PR
Praktiski.lv
Praktiski
Izlietne – vannas istabas vizītkarte? Karstākās tendences ilgtspējīgam dizainam katrā vannas istabā
10 stundas
KB
Kristīna Blaua
Praktiski
12 radošu ideju ledus formiņu izmantošanai. Vairākas tiešām pārsteidzošas!
10 stundas
PR
Praktiski.lv
Praktiski
Jāzina katram latvietim! Postošākās kartupeļu slimības glabāšanas laikā
1 diena

Lasītākie raksti

Par svarīgo

LE
LETA
Latvijā
Valdība atbalsta ieceri Latvijā izveidot 39 pašvaldības esošo 119 vietā 1
41 minūtes
LE
LETA
Latvijā
Tiesībsarga biroja pagalmā sašauts automašīnas logs
2 stundas
LE
LETA
Dabā
Dienā līdz +14..+19 grādiem: laika prognoze trešdienai
2 stundas
LE
LETA
Latvijā
Ekspremjeru Kalvīti Saeimā izjautā par OIK nodarīto kaitējumu
1 stunda
LE
LETA
Latvijā
LIZDA aicina daļu no konfiscētajiem 29 miljoniem novirzīt skolotājiem
1 stunda